Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Students for Climate voert actie tegen uitbreiding Maastricht Airport

Students for Climate voert actie tegen uitbreiding Maastricht Airport

MAASTRICHT. De Maastrichtse studentenorganisatie Students for Climate gaat zich inspannen om een mogelijke uitbreiding van Maastricht Aachen Airport (MAA) te voorkomen.

De uitbreiding van MAA is een van de opties die worden besproken in een uitgelekte nota over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart. Mocht dat werkelijkheid worden, dan zal het aantal vluchten op Maastricht groeien en zal er bijna 24 uur per dag gevlogen worden, alleen niet tussen twee en vijf ’s nachts.  “Dat is slecht voor de nachtrust, het klimaat en de leefbaarheid in Maastricht”, zegt Teun Boswinkel, vierdejaars UCM-student en lid van Students for Climate. “Zuid-Limburg, en met name Oost-Maastricht gaat veel last krijgen van het laagvliegend verkeer.”

Students for Climate gaat op de Universiteit Maastricht de petitie – die werd opgezet door Paul Sprangers, inwoner van Schin op Geul – tegen de uitbreiding onder de aandacht brengen. Boswinkel: “We gaan posters ophangen in alle faculteiten en flyers uitdelen. In de week van 23 september is er een internationale klimaatweek, we organiseren op de vrijdag daarvoor (20 september) een klimaatmars in Maastricht en we gaan die week handtekeningen verzamelen bij de ingangen van de faculteiten. Vooral in Randwyck; in Oost-Maastricht is de meeste overlast.”

Tot dusverre hebben de actievoerders al ruim 10 duizend handtekeningen opgehaald, ruimschoots genoeg om het op de agenda van de Limburgse Provinciale Staten te krijgen (1500). Toch heeft Sprangers er een hard hoofd in. “De Limburgse VVD wijst op de economische voordelen, maar gaat hiermee voorbij aan de mogelijke rampzalige gevolgen voor het toerisme." De VVD zelf liet al eerder in de pers optekenen dat ze tegen nachtvluchten zijn. "Daarnaast steekt de provincie er veel geld in", gaat Sprangers verder. "De petitie is vooral bedoeld om indruk te maken, om te laten zien dat veel Limburgers het er niet mee eens zijn.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)