Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De mannen komen er bekaaid van af

De mannen komen er bekaaid van af

Film: The Kitchen

Het verhaal: The Kitchen is gebaseerd op een strip uit de jaren zeventig, uitgebracht door DC Vertigo, maar in tegenstelling tot men zou verwachten is dit geen superheldenverfilming. The Kitchen is een misdaadfilm die speelt in Hell’s Kitchen, de Ierse wijk in New York. Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire nemen de misdaadorganisatie van hun mannen over, nadat die door de FBI zijn opgepakt.

De chefkok is gearriveerd.

  • Regisseuse Andrea Berloff, die debuteert met The Kitchen, heeft de vrouwen centraal gesteld. Zij zijn het die alle handelingen op gang brengen en die de meeste daadkracht aan de dag leggen. Mannen komen er bekaaid van af. Ze zijn dom, ijdel en wreed.
  • Met deze film probeert comédienne Melissa McCarthy te ontsnappen aan de komische rollen waarin ze zo gevangen leek te zitten. En eerlijk is eerlijk, ze doet het niet slecht. Het acteerwerk van Tiffany Haddish en Elizabeth Moss is ronduit goed. Vooral Moss is indrukwekkend. Ze verandert van een grijs muisje die door iedereen mishandeld wordt, in een vrouw die zich door niemand meer laat overlopen.
  • Qua mise en scène is de film prachtig. Het New Yorkse Hell’s Kitchen van de jaren zeventig is prachtig herschapen.

Smaakt toch te veel als een instant-maaltijd.

  • De film doet erg denken aan Widows (2018), waarin vrouwen eveneens het criminele werk van hun echtgenotes overnemen. Al is de film van Steve McQueen veel beter. Waar Widows spannend, verontrustend en op momenten zelfs geëngageerd blijkt, is The Kitchen vooral onevenwichtig.
  • Aanvankelijk lijkt Andrea Berloff te kiezen voor een lichtere verteltoon maar naarmate de film vordert, wordt The Kitchen steeds grimmiger. Op een of andere manier stroken die twee verteltonen niet met elkaar. Bovendien worden sommige verhaallijnen zo snel en abrupt afgerond dat je als kijker met het gevoel achterblijft dat verhaal niet af is.

Slotoordeel: Uiteindelijk is The Kitchen een film van goede bedoelingen. En je weet, daar koop je niets voor.

Jan Salden

 

Zie hier het filmprogramma van LumièrePathé en Euroscoop

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)