Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuw in Maastricht: spikeball

Nieuw in Maastricht: spikeball

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. Wat begon als een kerstcadeau is uitgegroeid tot de nieuwste studentensportvereniging van Maastricht: spikeball-club Cactus Maastricht.

“Spikeball is een relatief jonge sport die is overgewaaid uit de Verenigde Staten”, zegt Marcel Rooms masterstudent werk- en organisatiepsychologie, en voorzitter en oprichter van de vereniging. “Het is eigenlijk niet met een andere sport te vergelijken, maar het heeft elementen van volleybal en squash.” Spikeball wordt gespeeld met een plastic volleyballetje ter grootte van een flinke sinaasappel. Per team mag de bal maximaal drie keer worden aangeraakt voordat ‘ie het net in het midden van het speelveld (een soort trampoline) moet raken. “Elk team heeft twee spelers en niemand heeft een vaste plek in het veld. Bij 21 punten win je de set en bij officiële wedstrijden is het best of three”, legt Rooms uit.

Het idee voor de vereniging ontstond nadat zijn huisgenoot een spikeball-set – een bal en een net –kreeg voor Kerst. “Het werd een gewoonte in ons huis, we speelden bijna elke dag”, zegt Rooms. “We vonden het zo leuk dat we het wilden delen en spelen met meer mensen. Hoe kan dat beter dan met een vereniging?”

De club moet nog officieel worden opgericht, maar tot dusverre heeft de vereniging al ongeveer tien aspirant-leden. Elke donderdagavond wordt er tussen half acht en negen getraind op de buitenvelden van de Geusselt. Het gaat alleen nog om oefenpartijtjes, zegt Rooms. “Het is zo’n nieuwe sport; we zijn zelf ook nog aan het uitzoeken hoe het spel het best kan worden gespeeld.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)