Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik voeg gewoon nog meer kleur toe”

“Ik voeg gewoon nog meer kleur toe”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Paulina Casas (21), eerstejaars UCM-student, beschrijft haar stijl als “heel meisjesachtig en kleurrijk”

Overal kleur

“Ik ben dol op levendige kleuren. Ze passen ook goed bij mijn teint. Ik draag nooit zwart of wit. De meeste mensen houden de rest van hun outfit neutraal als ze een erg kleurrijk kledingstuk dragen, maar ik voeg gewoon nog meer kleur toe. Niet alleen met mijn kleren: mijn sieraden hebben meestal ook iets van kleur in zich. Zelfs mijn make-up is kleurrijk: Ik hou van heel roze wangen en een opvallende lippenstift, meestal roze of paars.”

Sokken

“Sokken zijn belangrijk. Ik heb ze het liefst lang en met een rare print erop. Op deze staat een kleine beer, de oortjes steken uit. Ik draag graag sneakers omdat ze zo comfortabel zijn, maar ik hou ze altijd goed schoon zodat mijn look elegant blijft en niet sportief wordt.”

Rugzak

“Toen ik begon bij UCM, wilde ik graag een rugzak omdat het praktisch is, maar ik wilde er wel een die past bij mijn stijl. Deze voldoet aan alle eisen. Hij is waarschijnlijk niet bedoeld voor een universiteitsstudent, maar ik hou ervan. Ik vind al mijn tassen speciaal. Ik heb er niet zo veel, maar ze hebben allemaal een verhaal. Eentje is van mijn oma geweest, een andere is met de hand gemaakt in Mexico, waar ik vandaan kom. Uiteraard zijn ze allemaal erg kleurrijk.”

Trendy

“Ik ben altijd dol geweest op mode. Toen ik ongeveer acht jaar oud was, kocht ik mijn eerste modetijdschrift. Vanaf dat moment kocht ik er iedere maand een. Dat is hoe ik geleerd heb me te kleden, mijn familie geeft er niets om. De meeste mensen in Mexico dragen wat op dat moment trendy is, maar ze hebben niet echt een eigen stijl. Dat had ik vroeger ook niet. Nu wil ik nog steeds weten wat er in de mode is, maar denk ik tijdens het aankleden vooral over wat ik leuk vind. Mensen hier op de universiteit experimenteren iedere dag, dat geeft mij het zelfvertrouwen om dat ook te doen.”

Perfectionist

“Ik kan heel perfectionistisch zijn bij het samenstellen van een outfit. Andere mensen zien het misschien niet, maar er zit een reden achter iedere detail. Ik moet de logica kunnen zien.”

Sweater

“Ik deed altijd veel impulsieve aankopen, maar sinds het begin van dit jaar probeer ik alleen nog maar duurzame kleding te kopen. Aangezien dat heel duur is met een studentenbudget, koop ik nu gewoon niets. Ik doe het met de dingen die ik al had. Deze spijkerbroek is bijvoorbeeld zeven jaar oud. Mijn sweater is een cadeau van een vriendin. Hij is van Essential Antwerp, een merk waar ik van hou. Ik vind de kleur en de print leuk. Ik wil altijd iets dragen wat andere mensen niet aan durven doen.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)