Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik vind het helemaal prima als mensen zeggen dat ik er een beetje vreemd uitzie”

“Ik vind het helemaal prima als mensen zeggen dat ik er een beetje vreemd uitzie”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Emma van Tuyll (20), derdejaars International Medicine Track, beschrijft haar stijl als “Ik heb eigenlijk geen idee, maar ‘alternatief’ dekt de lading wel, denk ik”

Transformatie

“Mijn stijl is echt veranderd toen ik van de middelbare school naar de universiteit ging. Het was veel saaier, ik kocht al mijn kleren bij Zara. De voornaamste reden is dat wat ik leuk vind is veranderd, maar ik heb ook een hekel gekregen aan het concept ‘fast fashion’. Het gaat alleen maar over consumeren, consumeren, consumeren, dat staat me tegen. Tegenwoordig koop ik veel tweedehands. Er is al genoeg kleding op de wereld. Daarbij is het leuk om te doen. Ik ben dol op kleren uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Ik zoek items die uniek en gedurfd zijn.”

Vreemd

“Ik draag meestal zwart en wit, gecombineerd met één kleur. Mijn favoriete kleur is kobaltblauw, zoals dit shirt. Hoewel ik de laatste tijd ook vaak naar oranje neig. Ik hou er niet van om me heel gewoontjes te kleden. Ik vind het helemaal prima als mensen zeggen dat ik er een beetje vreemd uitzie. Je zult me nooit Adidas Sam Smith sneakers of skinny jeans zien dragen. Of iets wat te meisjesachtig is. Dat betekent niet per se dat het niet roze mag zijn, roze kun je op verschillende manieren dragen. Maar tegen frutsels en glitters zeg ik nee.”

Matrix

“Ik ben dol op mijn jassen. Ik hou er niet van om overal een tas mee naar toe te slepen, dus als ze veel zakken hebben is dat perfect. Bij deze jas vind ik de brede schouders leuk en de Matrix-achtige uitstraling die hij heeft. Mijn stijl is wat mannelijk: ik ben altijd een tomboy geweest. Als kind was ik altijd buiten: onder de modder, in bomen aan het klimmen.”

Complimenten

“Ik heb besloten dat ik alle reacties als een compliment zie. Ik heb een groen reflecterend shirtje. Mijn broer zei dat ik op een vlieg leek. Perfect, zei ik, dat is precies wat ik wilde. Ik haal mijn inspiratie van YouTube en social media. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.”

Schoenen voor vaders

“Ik draag of Buffalo platform laarzen of sneakers, hoe bonkiger hoe beter. Als ze lijken op schoenen die een vader zou dragen naar een tenniswedstrijd, dan zijn ze perfect. Comfort is heel erg belangrijk. Ik heb geen probleem met leer, ik weet dat ik er lang mee kan doen. Andere materialen die ik fijn vind zijn corduroy en fluweel, alles wat zwaar aanvoelt.”

Grote ringen

“Ik hou van grote zilveren ringen, maar wanneer je geneeskunde studeert moet je zo vaak je handen wassen en ze afdoen, dat ik ze niet meer zo vaak omdoe. In de toekomst zal ik mijn stijl misschien wat aanpassen, of alleen dragen in het weekend. Er wordt van je verwacht dat je er professioneel uitziet; er zijn bepaalde shirtjes die ik niet kan dragen onder mijn witte jas.”

Tijdloos

“Ik ben bereid om best wat geld uit te geven aan een kledingstuk, zolang het goed gemaakt en ontworpen is. Mijn maximum is ongeveer 250 euro voor een trui, maar alleen als het tijdloos is. Merken zijn niet zo belangrijk voor me. Mijn moeder vraagt me soms of iets hip is, maar dat weet ik niet want dat kan me niet schelen.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)