Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Collegegeld Science Programme fors omhoog

Collegegeld Science Programme fors omhoog

Photographer:Fotograaf: Skitterphoto

MAASTRICHT. Het collegegeld voor het Maastricht Science Programme (MSP) gaat flink omhoog. Vanaf volgend academisch jaar gaat het van 2143 euro, het wettelijke bedrag, naar 3545 euro per jaar.

Het collegegeld van het MSP wordt daarmee even hoog als dat van het University College Maastricht (UCM), ook een Liberal Arts and Sciences programma van de Faculty of Science and Engineering (FSE). Het UCM mag van de wettelijke norm afwijken omdat zij het ‘bijzonder kenmerk kleinschalig en intensief onderwijs’ heeft. Afgelopen september kreeg ook het Science Programme dit kenmerk van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

“Voor het UCM is ooit berekend dat 3545 euro kostendekkend is voor de kleinschaligheid die daar wordt aangeboden”, vertelde FSE-decaan Thomas Cleij tijdens een commissievergadering van de universiteitsraad. “Omdat we niet allemaal verschillende tarieven willen hanteren, hebben we gekozen om het collegegeld van het MSP gelijk te trekken met dat van het UCM.” Het nieuwe tarief geldt overigens alleen voor studenten die in 2020 met het MSP beginnen, studenten die al bezig zijn betalen het lagere collegegeld.

Waarom wordt die verhoging nu ingevoerd, vroeg een van de studentleden uit de U-raad. Cleij: “De eerste reden is dat we nu het kleinschaligheidskenmerk hebben gekregen en de tweede reden is dat het MSP ooit begon met subsidie van de provincie Limburg; die subsidieperiode loopt langzaam ten einde. Om het kostendekkend te houden, moeten we het onderwijs anders inrichten, geld bij andere opleidingen weghalen, of simpelweg meer collegegeld vragen.” Dat laatste gaat nu dus gebeuren.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)