Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Drie dagen op een accu

Drie dagen op een accu

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Speciaal voor de Universiteit Maastricht kocht verhuisbedrijf UTS Bernardt afgelopen zomer een 100 procent elektrische verhuiswagen. “Daar kunnen we honderd kilometer mee rijden”, legt verhuizer Jarka van der Meulen uit. “Dat komt voor ons neer op drie dagen.” ’s Nachts gaat de bus aan de oplader bij het Duboisdomein 30.

Van der Meulen en collega Alex Elissen zijn al zo’n vijftien jaar het vaste verhuizersduo van de Universiteit Maastricht. Elke dag zijn ze ergens op de UM aan het sjouwen. “We hebben elk stuk meubilair al zeker zes keer in de handen gehad. We horen bijna zelf bij het meubilair”, lachen de mannen.

Hoe zo’n elektrische bus rijdt? “Goed!”, klinkt het in koor. “Het is een automaat, dus dat is fijn”, zegt Elissen. “Verder is de bus stil, dus je moet extra goed opletten. Fietsers horen je niet aankomen.”

Met de elektrische bus doen ze alle kleine verhuizingen van de UM. “Als er examens zijn, zorgen wij ervoor dat het juiste meubilair op de juiste plek staat.” Bij grote klussen krijgen ze hulp. “Volgend weekend bijvoorbeeld zijn er open dagen. Wij halen alle tafels en stoelen weg uit de twee mensa’s zodat er banners en statafels neergezet kunnen worden. Op maandag om elf uur moet alles weer op de juiste plek staan. Dan gaan we met tien man om zeven uur ’s ochtends aan de slag.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)