Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Zonder goede schoenen, maak je een outfit kapot”

“Zonder goede schoenen, maak je een outfit kapot”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

(on)gewoon

Leroy Kabangu (Heerlen, 26), derdejaars rechtsgeleerdheid, omschrijft zijn stijl als casual met een twist.

Twist
Die twist zit hem altijd in één kledingstuk. “Ik volg een bepaalde stijl en één ding doe ik dan net anders. Opvallende, felgekleurde schoenen. Of een knalrode muts zoals vandaag. Inspiratie haal ik van influencers op sociale media, bijvoorbeeld Daniel Fox. Ik ben trots op hoe ik me kleed, dus ik laat het zelf ook graag zien op Instagram (@lrykbng).”

Het weer
“Ik bedenk ’s ochtends als ik uit het raam kijk pas wat ik die dag aandoe. Is het zonnig? Dan draag ik veel kleur. En op een grauwe dag als vandaag draag ik een donkere outfit. Ik begin meestal bij mijn broek; ik kies een chino of een jeans. Dat is een gevoel, er zit geen systeem achter. Broeken koop ik overal: H&M, Zara, Bershka, zelfs de Zeeman als ik daar wat moois zie. Ook bij jassen of shirts maakt het niet uit, al heb ik bij shirts soms een zwak voor merken als Marco Polo of Ralph Lauren.”

Baard
“Elke vrijdag ga ik naar de kapper. Vooral om de zijkanten bij te werken. Dat moet slick zijn. Ik ga altijd bij Djo the barber. Hij is goed en weet precies hoe ik het wil. Een keer in de twee weken laat ik mijn baard bijwerken. Die is héél belangrijk. Zes jaar geleden liet ik hem de eerst keer groeien, om te proberen. Ik heb hem daarna nooit meer afgeschoren. Zonder baard zouden mensen mij niet meer herkennen. Ik denk dat ik er dan zeker vijf jaar jonger uitzie. Ik ben de gelukkige in de familie. Ik heb zes broers en geen van hen heeft zo’n volle baard als ik. Mijn vader heeft alleen een goede snor.”

Horloge
“Ik heb niets met accessoires, al ben ik de laatste tijd wel aan het denken om horloges in mijn outfits te verwerken. Ik heb ze een tijdje verkocht bij de Hudson’s Bay. Ze kunnen een outfit afmaken. Ik wil ze puur gebruiken als accessoire, waarschijnlijk zou ik nog altijd op mijn telefoon kijken hoe laat het is.” 

Impulsief en strategisch 
“Als ik kleding ga kopen, ga ik zonder specifiek doel. Ik ben een impulsieve shopper. Ik loop mijn vaste winkels in en kijk wat er is. Ik ben ook een strategische koper. Eerst loop ik naar de uitverkoopafdeling. Als ik het te duur vind, vraag ik wanneer de uitverkoop start. Daarnaast werken er vrienden bij een aantal winkels; via hen krijg ik familie- en vriendenkorting. Online zoek ik vaak naar leuke deals, drie halen twee betalen bijvoorbeeld.” 

Sneakers
“Zonder goede schoenen, maak je een outfit kapot. Ik draag elke dag sneakers. Bij schoenen vind ik merken wel belangrijk, dan kun je geen copycats kopen. Je moet naar de bron. Ik draag Nike, Adidas, Filling Pieces, ETQ of Asics zoals vandaag. Ik heb altijd enkelsokken aan en rol mijn broek een beetje op. Dan komt de sneaker beter naar voren. Ik heb wel nette herenschoenen, maar die draag ik alleen op trouw- of doopfeesten bijvoorbeeld.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)