Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik wil nog wel eens een mini-afro, maar dat is nu niet praktisch”

“Ik wil nog wel eens een mini-afro, maar dat is nu niet praktisch”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Anass Mephtah (21, Nederlands), derdejaars biomedische wetenschappen en eerstejaars psychologie, beschrijft zijn stijl als “soms helemaal zwart, soms urban, soms netjes, maar altijd helemaal mezelf”. 

Zelfexpressie

“Kleding is voor mij een vorm van zelfexpressie, van mezelf uiten. Ik raak geïnspireerd door muziek, een foto, een gedicht, een quote. Dat roept een bepaald beeld bij me op en dat zie je terug in mijn kleding, vooral in de kleuren. Blauwtinten staan voor mij bijvoorbeeld voor melancholie, somberheid.”

Kussentjeszool

“Ik heb zo’n twaalf paar sneakers. Ik vind het belangrijk dat ze iets authentieks uitstralen. Ik heb bijvoorbeeld Nike Air Vapormax’s, die hebben een gekke kussentjeszool. Mensen vragen wel eens of het voetbalschoenen zijn. Ik vind ze heel mooi. Ik verzorg mijn sneakers goed. Ik wissel af, zodat niet een paar snel slijt. Ik kijk uit waar ik loop en trek op een regenachtige dag geen witte schoenen aan. Verder poets ik ze: witte schoenen krijg je weer goed wit met tandpasta, stoffen kunnen in de wasmachine.” 

Sportschool

“Ook in de sportschool wil ik er goed uitzien. Ik voel me er prettiger bij en dat sport fijner. Ik breng er tenslotte best wel wat tijd door: ik ga vijf tot zes keer in de week. Mensen maken wel eens grappen of ik soms een sponsordeal met Nike heb. Alles moet matchen. Ik heb verschillende kleuren sportschoenen, soms past zwart beter, een andere keer wit.” 

Scheurtje

“Tot ik een jaar of 14 was, kocht mijn moeder al mijn kleding. Toen ik na een groeispurt een keer veel nodig had, zei ze: zoek zelf maar uit wat je leuk vindt. Zo is het langzaam gegroeid. Nu vraag ik haar of mijn zus nog steeds wel eens naar hun mening, maar uiteindelijk doe ik wat ik wil. Mijn moeder houdt heel erg van nette kleding, gescheurde broeken vindt ze niks. Ik heb het rustig opgevoerd, eerst een klein scheurtje, later meer. Laatst had ze zelf zo’n broek voor mijn jongere broertje gekocht!” 

Vrienden met de kapper

“Ik ga iedere week naar de kapper. Inmiddels zijn we vrienden, gisteren is hij wat langer opengebleven zodat ik nog even kon komen. Het moet goed kort zijn en een duidelijke haarlijn hebben. Ik heb ook wel eens waves gehad: van die golfjes in je haar. En een mini-afro. Dat wil ik nog wel eens, maar is nu niet praktisch. Het kost best veel tijd. Ik heb heel stevig haar, dat betekent veel borstelen, conditioner erin, anders wordt het droog. Je bent zo een uur bezig, vooral als het nat is geweest en ik sport veel, dus ik douche vaak.” 

Winkelen

“Ik koop niet graag kleding online. Ik wil er feeling mee krijgen en het moet ook passen. Ik heb een M, maar mijn taille is een S. Ik koop alleen iets wat al past bij kleren die ik al heb, anders draag ik het niet en dat vind ik zonde. Ik visualiseer het, of pak iets uit de winkel wat lijkt op wat ik al heb, zodat ik het samen kan passen. Als het is zoals ik het in mijn hoofd heb, dan koop ik het. Tenzij het echt absurd duur is, maar dat gebeurt niet snel, ik winkel meestal bij Zara en H&M.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)