Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als ik te veel make-up op doe, lijk ik net een Barbie”

“Als ik te veel make-up op doe, lijk ik net een Barbie”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Coco Smit (20, Nederlands), derdejaars biomedische wetenschappen, omschrijft haar stijl als “sportief en kleurrijk”. 

Jeans
“Ik draag altijd jeans. Ik heb wel rokjes en jurkjes, maar die zijn alleen voor gelegenheden als een gala. Ik denk dat dat is blijven hangen van vroeger. Als kind voetbalde ik altijd mee met de jongens in de pauze. Dan moest ik natuurlijk wel een goede spijkerbroek aan waar ik goed in kon rennen. Hetzelfde geldt voor hakkenschoenen. Ik draag altijd sneakers. Ik heb nu Adidas Yeezy Boost 350 V2 aan. Een schoen met een beperkte oplage die je niet zomaar in de winkel kunt kopen. Om zulke schoenen te kopen moet je je vaak inschrijven voor een loterij. Als je wint, kun je een paar kopen. Ik heb deze via mijn broertje gescoord, hij is sneakergek en kent mensen in het wereldje.” 

Vader
“Veel van de T-shirts en truien die ik draag komen uit de kledingkast van mijn vader. Hij is sportief en draagt veel sportmerken die ik gaaf vind. Bij mij geeft het een oversized look, dat vind ik mooi. Het maakt je outfit net anders dan die van anderen. Op de basis- en middelbare school volgde ik de mode, ik droeg waar iedereen in rondliep. Nu in Maastricht is de situatie heel anders. Ik durf meer, het wordt gewaardeerd als je je eigen stijl hebt.”

Discobroek
“Een deel van mijn kleding is gemaakt door mijn oma, ze kan goed naaien. Ze maakte vroeger ook vaak mijn carnavalspakjes. Ze weet altijd precies wat ik bedoel. Dan koop ik een stuk stof op de markt en vraag of ze er iets van wil maken. Afgelopen zomer heeft ze een flared discobroek van een lap zilveren glitterstof voor me gemaakt voor het Tomorrowland-festival. Ik vind het belangrijk om iets aan te hebben waar niet iedereen in rondloopt, vooral tijdens festivals. Daar kijken mensen er niet raar van op, in die weekenden kan het niet gek genoeg zijn.”   

Surfen
“De meeste kleding koop ik in de zomer in Frankrijk. Ik ga al van kleins af aan met mijn ouders en broertjes surfen in het Zuid-Franse Moliets ét Maa, een bekende surfplek. Kamperen met de oude caravan van mijn oma. Daar heb je veel winkels met surf- en vintagekleding. Ik koop liever iets in een vintagewinkel dan bij H&M of Primark. Ik houd vooral van de stijl, maar ben me ook steeds meer bewust van het duurzaamheidsaspect.”

Barbie
“Meestal heb ik hooguit wat mascara op. Als ik te veel make-up opdoe, lijk ik net een Barbie. Ook is het met sporten niet praktisch. Ik waterpolo drie keer per week: twee trainingen en een wedstrijd. Dan gaat het eraf. Ik vind make-up wel mooi bij meiden die er verstand van hebben, maar een natuurlijke look vind ik het mooist.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)