Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentenleden U-raad opgescheept met extra werk

De studentleden van de Universiteitsraad moeten vaak een extra studieopdracht maken, omdat ze door een raads- of commissievergadering onderwijs missen. Kan hier geen oplossing voor komen, vroegen ze rector Rianne Letschert tijdens de U-raad van vorige week woensdag. Zij beloofde het probleem onder de loep te nemen.

Bij veel studies aan de Universiteit Maastricht bestaat een aanwezigheidsplicht. Een student mag hooguit één, soms zelfs geen enkele onderwijsgroep missen.  Wie verstek laat gaan, ook met goede reden, kan het blok alleen nog halen door een extra opdracht te maken. Dat geldt ook voor verplichte colleges en practica. Een beetje zuur als de reden voor je afwezigheid raadswerk is, vinden de studentleden van de U-raad. 

Overigens speelt dit probleem ook bij de faculteit psychologie en neurowetenschap. Daar kozen de studentleden tijdens de laatste F-raad voor onderwijs. “Terwijl hun aanwezigheid hier ook heel belangrijk is”, zei voorzitter Michael Capalbo, die het aankaartte bij het faculteitsbestuur. Dat gaat kijken of de studenten van groep kunnen wisselen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)