Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gronings Vindicat krijgt weer bestuursbeurzen

NEDERLAND. Het Groningse studentencorps Vindicat krijgt weer bestuursbeurzen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. De goedkeuring van de vereniging geldt voor één jaar.

Vindicat kwam de afgelopen jaren vaak in het nieuws door problemen bij de ontgroening, seksisme en ander wangedrag. Nu krijgt de vereniging weer ‘accreditatie’ van de twee onderwijsinstellingen.

Daarvoor moet Vindicat aan een paar voorwaarden voldoen, zoals een totaal alcoholverbod bij de introductiekampen. Ook heeft de vereniging een meldplicht voor ‘incidenten’ bij de contactpersoon van de politie en bij de twee colleges van bestuur.

Ingetrokken

Vorig jaar verloor Vindicat zijn accreditatie: het kreeg geen bestuursbeurzen meer en werd niet langer uitgenodigd voor officiële gelegenheden. Die bestuursbeurzen waren het jaar ervoor ook al ingetrokken.

In september 2016 stak de storm rond Vindicat de kop op, toen 23 meisjes als ‘hete herten’ met naam en toenaam op een lijst waren gezet met een rating van nul tot vijf sterren erbij. Diezelfde maand bleek een aspirant-lid ernstig mishandeld te zijn bij de ontgroening. Zo volgden nog meer voorvallen, van een sletbokaal bij de roeivereniging tot vernielingen in een sushirestaurant.

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)