Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Splinters: Dick pics

Splinters: Dick pics

Dick pics

In de categorie ‘opvallend onderzoek’: Canadese psychologen onderzoeken waarom mannen ongevraagd foto’s van hun geslachtsdeel naar vrouwen sturen. Om verschillende redenen, meldt de NRC. Ze vinden het een normale manier van flirten, willen vrouwen boos maken of raken opgewonden van het idee dat de ontvanger gedwongen wordt om ernaar te kijken. De hoop op seks is motivatie nummer één, meldt bijna de helft van de 523 ‘smeerpijpen’ die aan de studie meededen. Die staan mooi voor paal; jonge vrouwen die de foto’s krijgen vinden het juist smerig, stom of triest.
Dick pics zijn intimiderend en soms zelfs traumatisch, bijvoorbeeld als vrouwen ooit zijn misbruikt. Reden voor de Amerikaanse Kelsey Bressler (28) om paal en perk te stellen aan de digitale ongewenste tampeloeresen. Via Twitter riep ze mannen op om haar een foto van hun jongeheer te sturen. Deze wil ze verwerken in een filter die de pielemuizen onderscheidt van bijvoorbeeld een komkommer en de dick pics vervolgens verwijdert of blurt voordat ze geopend worden. De NRC meldt dat Bressler met verschillende sociale media in gesprek is. Welke, wil ze niet zeggen.
 

Kerstbomenstrooptocht

De kerstbomen zijn er weer! Bij bouwmarkten, tuincentra en boeren zijn ze voor het uitkiezen. De studenten van de Universiteit Twente (UT) pakken het ‘handiger’ aan: die halen ze gewoon op een mistige zondagnacht uit de tuinen van omwonenden rondom de campus. Handschoenen aan, schep mee en graven maar. Maar Benno Kiers, het hoofd beveiliging van de UT is het zat, meldt U-Today, het journalistiek-onafhankelijk nieuwsmedium. Kiers: “Het is simpel. Je doet iets wat niet mag. (…) De politie gaat de komende weken dan ook strikt handhaven, dat is al toegezegd aan de omwonenden.” Blijkbaar gingen studenten vroeger nog de omliggende bossen in, maar sinds een paar jaar zijn de tuinen het doelwit. Volgens het hoofd beveiliging is er in sommige campushuizen sprake van ‘groepsdruk’ om nieuwe bewoners als opdracht een kerstboom te laten stelen. “Dit jaar werd ik anoniem benaderd door een student, die een kerstboom moest stelen voor het huis, maar dit liever niet wilde doen. Kijk, dan is het volgens mij geen onschuldige studentenstreek meer.”
Hoe zit het met de boompjes in Maastricht? De politie heeft geen meldingen ontvangen, zegt een woordvoerder desgevraagd. Ook niet in het verleden. Houden zo. We willen niemand op ludieke A-tijd-ideeën brengen.
 

“Vijftig milliliter gebakken lucht”

“Verleiden, verrassen en verblijden. In alles wat we doen. En dat voor de stad waar het leven goed is. Als medewerkers van Maastricht Marketing weten we wat er speelt. En wat er verandert.”
Copy paste van de website van Maastricht Marketing. Uit deze koker is nu een ‘eigen’ eau de parfum ontstaan: Ton sur Ton Maastricht. Het geurtje is volgens de directeur van Maastricht Marketing opgebouwd uit vijf kenmerken die naar de stad verwijzen. “Specerijen die verwijzen naar lekkernijen uit de Maastrichtse keuken en suède dat symbool staat voor de leerlooiers uit het verleden van Maastricht”, noemt ze als voorbeelden op nieuwssite 1Limburg. In zijn column in De Limburger windt Paul van der Steen er geen doekjes om: “Parfum, praatjes en prijs (vijftig milliliter gebakken lucht in geschenkverpakking voor 79,95 euro).”
 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)