Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Grappiger betekent niet beter

Grappiger betekent niet beter

Film: Jumanji: The Next Level

Verhaal: In Jumanji (2017) werden vier tieners een computerspel in gesleurd. Ze moesten het uit spelen om weer in de werkelijkheid te belanden. In het vervolg, twee jaar later, is een van de tieners op eigen houtje teruggekeerd, omdat hij zich in het spel beter voelde dan in het echte leven. De overige drie besluiten hem te gaan halen, maar ook twee bejaarden worden tegen wil en dank meegezogen.

Hoe leuk is wel niet een mandril?

  • Gelukkig is de bekende cast terug.
  • De film heeft een prettig tempo en de special-effects zijn weer een behoorlijke stap verbeterd. Vooral de scène waarin een meute woedende Mandrils onze helden op de hielen zitten over een groot aantal hangbruggen is een imposant stukje cinema geworden.
  • De zelfspot is gebleven en de toevoeging van de twee bejaarden (Danny DeVito en Danny Glover) die in de lichamen van Bravestone en Finbar verzeild zijn geraakt, maakt de film op momenten komischer dan zijn voorganger.

Al draagt een aap een gouden ring....

  • Grappiger betekent niet beter. Jumanji: The Next Level heeft een aantal handicaps die inherent zijn aan een vervolgdeel. Doordat men het eerste deel wenst te overtreffen, wordt de film soms net iets te schreeuwerig.
  • Er is een teveel aan nieuwe karakters en zijplotjes. Het origineel was meer gefocust en gaf veel meer het gevoel van eenheid. Dit vervolg voelt diffuser en doet wat versplinterd aan.
  • Jumanji: The Next Level gaat net als zijn voorganger over vriendschap, maar tegen het einde worden er wel erg veel platitudes en clichés hierover opgelepeld. Enkele daarvan zijn redelijk tenenkrommend.

Slotoordeel: Jumanji: The Next Level mag dan niet het niveau van deel 1 halen, het verschil is marginaal. De film is een niemendalletje, maar niettemin goed amusement.

Jan Salden

Salden is docent filmtheorie aan de Maastricht Academia of Media, Design & Technology

 

Zie hier het filmprogramma van LumièrePathé en Euroscoop

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)