Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Het enige kleurrijke in mijn kast zijn mijn pyjama’s”

“Het enige kleurrijke in mijn kast zijn mijn pyjama’s”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Linda Paulssen (27, Nederlandse), derdejaars Nederlands recht, beschrijft haar stijl als “zwart, modern en strak”.

Zwart

“Vrijwel al mijn kleren zijn zwart. In de zomer heb ik nog wel eens een blauwe spijkerbroek aan of een wit shirt, maar voor de rest is alles zwart. Mijn schoenen en tassen ook. Ik vind zwart gewoon altijd het mooiste. Het heeft iets spannends, iets stoers, het kleed mooi af. Ik hou ook niet van tierlantijntjes of frutsels. Details moeten stoer zijn: gespen op mijn laarzen of scheuren in mijn broek. Glitters draag ik alleen met kerst of Oud en Nieuw. Het enige kleurrijke in mijn kast zijn mijn pyjama’s.”

Merken

“Ik vind merken niet belangrijk om het merk, maar ik vind wel dat het een bepaalde uitstraling heeft, je kunt de kwaliteit eraan af zien. Ik vind het belangrijk om er netjes en fatsoenlijk uit te zien. Sokken in sandalen kan echt niet. Ik heb voor bepaalde kledingstukken een favoriet merk. Mijn schoenen komen vaak van Guts en Gusto, mijn ondergoed van Calvin Klein. Broeken van G-star of Only; ik ben heel klein dus het is lastig om broeken te vinden met de juiste lengte. Mijn accessoires komen van Michael Kors; mijn tassen en ook mijn bril. Die is trouwens niet zwart, dat past niet bij mijn gezicht. Ik heb wel eens geprobeerd om mijn haar donkerder te verven en dat werkte ook niet. Dan lijk ik niet meer op mezelf.”

Andere stijl

“Mijn vriend en ik hebben een heel andere kledingsmaak. Hij koopt van die kleurige truien… Ik vind ze niet lelijk, maar wel wat ouwelijk. Je bent nog jong, denk ik dan, het mag wel wat stoerder. Andersom zegt hij altijd: pak nu eens iets met een kleurtje.”

Nooit aan

“Ik denk altijd dat rokjes me staan, maar dat is niet zo. Ik krijg er al snel kabouterbenen van. Alleen strak en zwart is leuk. Sowieso sluit al mijn kleding goed aan, dat is wat ik het comfortabelste vind. Als het los zit gaat het jeuken, dat zit niet lekker, daar word ik kriebelig van.”

Nail art

“Ik heb sinds een jaar of zes mijn eigen nagelsalon. Ik vind het heerlijk om nagels te lakken, echt een rustmomentje. Ik heb altijd gellak op, in allerlei kleuren, maar geen geel of neon. Soms leef ik me uit in nailart, hoewel ik het bij mezelf wel wat minimalistischer hou dan wanneer ik het bij anderen doe. Laatst heb ik een cursus gevolgd voor het werken met een airbrush. Dat is een apparaatje waarmee je de nagellak heel precies kunt aanbrengen.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)