Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als kind trok ik al rare dingen aan"

“Als kind trok ik al rare dingen aan"

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Robin Pocornie (23, Nederlands), research master student cognitieve neurowetenschap, omschrijft haar stijl als “onverwachts, iedere dag anders. En ik zoek graag de grens op tussen vrouwelijk en androgyn.”

Roze pruik

“Als kind had ik al vrij rare dingen aan. Vanaf het moment dat ik zelf mijn kleding uit kan zoeken, wil ik het altijd net een beetje anders. Toen was dat een tutu met een work-out shirt erop, ik probeerde graag iets uit. Nu denk ik wel eens: best lelijk. Inmiddels heb ik de balans gevonden. Eigenlijk is alles op z’n plek gevallen toen ik een jaar in New York woonde. Daar kwam tot uiting wat ik al die tijd in mijn hoofd had. Ik denk dat mijn stijl onverwachts is. De ene dag een mooie jurk met mijn nagels gedaan, de andere dag zo’n coole veel te grote joggingbroek. Ik vind het leuk als het net anders is, zet gerust een roze pruik op.”

Accessoire

“Make-up zie ik als een accessoire: het is een leuk extraatje maar het hoeft niet per se. Iedereen weet hoe ik eruit zie zonder. Maar ik speel er graag mee. Ik heb eyeliners in alle kleuren van de regenboog. Ook qua lippenstift draag ik alle kleuren, niet alleen rood of roze, maar ook blauw en groen. Qua make-upmerken hou ik van Nars, Anastacia, Fenty Beauty en NYX. Die eerste drie zijn behoorlijk prijzig. Eigenlijk gaat hier meer geld in zitten dan in mijn kleding, zeker als je kijkt naar hoe vaak ik het draag.”

Bril

“Ik heb twee monturen, heel verschillend, maar toch passen ze allebei heel goed bij mij en alles wat ik aantrek. Meestal zet ik de bril op die ik het snelst kan vinden. Ik zou er wel meer willen hebben, het lijkt me leuk om af te wisselen, maar ze zijn zo duur. Soms draag ik lenzen, als dat praktischer is of als ik mijn make-up helemaal heb gedaan en de bril zit ervoor.”

Kaal

“Iedereen vindt dat ik enorm met mijn haar experimenteer omdat ik het helemaal heb afgeschoren, maar dat vind ik zelf niet. Het was echt een hele lage drempel. Ik had het al eens gedaan op m’n zestiende. Daarna heb ik het weer laten groeien tot een grote afro. Die is er begin vorig jaar vanaf gegaan. Ik heb het het liefst zo kort mogelijk. Dat je net ziet dat er haar groeit. Dus iedere week scheer ik het bij. Zelf ja, het is gewoon het laagste standje van de tondeuse, daar ga ik geen geld aan besteden.”

Piercing

“Ik heb mijn piercing nu vijf jaar. Ik dacht erover om een tattoo te nemen, maar toen zag ik dit. Hij valt erg op als je ‘m draagt, maar eigenlijk is het een heel veilige piercing. Je gaat er nooit littekens van zien. Dat is fijn, ik weet dat ik ‘m niet mijn hele leven ga dragen.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)