Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Flirten voor internationals

Flirten voor internationals

Splinters

De Universiteitskrant, het onafhankelijke medium van de Universiteit Groningen, is iets opgevallen. Nederlandse mannelijke studenten daten wel met buitenlandse vrouwen, maar een internationale student slaat zelden een Nederlandse vrouw aan de haak. Komt het doordat de dames geen zin hebben om Engels te praten? Of is het lengteverschil – Nederlandse vrouwen horen tot de langste ter wereld en torenen dus al snel boven een buitenlandse partner uit – het probleem?

De Universiteitskrant heeft wel wat tips voor de mannen uit verre oorden. Ten eerste: handen thuis. Nederlandse vrouwen zijn niet gediend van al te snel op hun been gelegde handen. Wacht even af. Is het moment voor passionele zoenen dan toch aangebroken, zoek even een rustig een plekje op. Niet midden op de markt. Ook zegt de krant dat de jongens het zich niet persoonlijk hoeven aan te trekken als de dame in kwestie hen niet haar vriend wil noemen. Dat is de tijdsgeest: niemand wil zich nog snel binden.

Blijft dat lengteverschil over. Tja, plateauzolen dan maar?

UvA start online fietsexpertisecursus

Fietsen kunnen we allemaal. Vroeger geleerd met zijwieltjes of door heel vaak te vallen. Maar wie een stapje verder wil gaan en zichzelf een ware fietsexpert wil gaan noemen, kan vanaf deze week terecht bij de online cursus Unraveling the Cycling City van de Universiteit van Amsterdam, meldt universiteitsblad Folia. Het is een zogeheten MOOC, Massive Open Online Course, en is gratis te volgen via platform Coursera.

De cursisten leren alles over de Nederlandse fietscultuur en de effecten daarvan op de ecologische, culturele, sociale, historische en economische structuren in ons land. Ze gaan “de ervaring van fietsen vergelijken met de ervaring van lopen en autorijden” en “een nieuw beeld van de straat ontdekken, als een plek van onderhandeling en sociale interactie”, aldus de cursuswebsite. En dat allemaal in ongeveer dertien uur tijd, verdeeld over vijf weken. Met op het eind, voor de liefhebber, een certificaat.

Maastricht op de foto

‘Leef Maastricht’ is het thema van Koningsdag dit jaar. Een knipoog naar het dialect: lief Maastricht. Maar het slaat natuurlijk ook op de veelzijdigheid van het leven in Maastricht en Zuid-Limburg, zo laat de gemeente Maastricht weten. Een regio, zei burgermeester Annemarie Penn-te Strake tijdens de bekendmaking van het thema “waar mensen genieten van grote en kleine dingen, met waardering voor stijl en diversiteit. Waar saamhorig en verbondenheid grondbeginselen zijn.”  Dat leven wordt in aanloop naar het bezoek van de koning in al zijn facetten vastgelegd door Loraine Bodewes, ook al jaren vaste fotograaf van Observant.

De komende maanden gaat zij op pad om de Zuiderlingen en hun activiteiten vast te leggen. De campagne is te volgen via @koningsdagmaastricht op Instagram.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)