Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Tegen een vriendin durf ik te zeggen dat ik een kledingstuk lelijk vind”

“Tegen een vriendin durf ik te zeggen dat ik een kledingstuk lelijk vind”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Lien Tormans (18, Belgische), eerstejaars psychologie, omschrijft haar stijl als “uitdagend met items die niet iedereen zou dragen”. 

Acceptatie
“Pas sinds mijn zestiende omarm ik mijn eigen stijl. Ik vind het nu niet meer belangrijk wat anderen van mij denken, maar vroeger was ik hier veel mee bezig. Op een dag besloot ik een jumpsuit van Zara te dragen naar school. Dat vond ik zo spannend, maar toen ik mijn eerste complimentje kreeg ging er een knop om. Ik leerde mezelf te accepteren. Mijn moeder heeft me altijd meegegeven dat ik moet dragen wat ik zelf mooi vind. Dat zouden anderen ook vaker moeten doen.” 

Instagram
“Op mijn Instagram (@lientormans) probeer ik twee keer per week een foto te plaatsen. Vrienden verwachten dit onderhand ook van mij. Ik ben er veel mee bezig. Mijn broer is model, dus het zit wel een beetje in de familie. Soms word ik benaderd voor promoties. Die sla ik af, want dan voel ik me verplicht iets te adverteren. Mijn Instagram is ook niet zo groot. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.” 

Opvallend
“Tussen mijn vriendinnen val ik altijd op. Ik zie steeds vaker dat zij ook kledingstukken gaan dragen die buiten hun comfortzone liggen. We zijn eerlijk als iemand advies nodig heeft. Dan durf ik ook toe te geven dat ik een kledingstuk lelijk vind. Soms lenen we items van elkaar. Ik draag ook kleding van mijn moeder. We hebben dezelfde smaak.”

Tweedehands
“Ik hou ervan om leuke tweedehands items te zoeken. Helaas vind ik ze niet vaak. Het is lastig in mijn maat. Soms koop ik wel hele grote hemden of truien die ik vervolgens als een jurkje kan dragen. Dan improviseer ik gewoon. Ik geef mijn oude kledingstukken vaak weg en probeer niets weg te gooien. Daarnaast probeer ik ook ethisch te winkelen. In de Primark zal je mij niet vinden. Maar ik vrees dat je tegenwoordig moeilijk om fast fashion heen kan.”

Broeken en jassen
“Vroeger droeg ik alleen maar rokjes, nu veel meer broeken. Ze zitten comfortabeler, maar de pijpen zijn vaak te lang voor mijn lengte. Vooral lossere broeken vind ik geweldig. Als ik nog maar één outfit aan zou kunnen doen, dan koos ik sowieso mijn rode broek in ribbelstof en een shirt met een col. Een jas kan daarbij niet ontbreken. Die kan je outfit echt upgraden, bijvoorbeeld als je een basic top en broek aanhebt. Ik draag hem dus omdat ik hem mooi vind, maar mooie jassen zijn helaas niet altijd even praktisch. Deze is bijvoorbeeld echt niet warm.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)