Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik vind openingszinnen echt een hele grote afknapper”

“Ik vind openingszinnen echt een hele grote afknapper”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Naam: Kristie Stoelers (1997, Heerlen) * In het dagelijks leven: masterstudent Mental Health * Burgerlijke staat: vrijgezel * Woonplaats: Maastricht

Ik heb héél veel schoenen. Nee, ik verslijt schoenen snel omdat ik een beetje slof. Dan vind ik het zonde om mooie, dure schoenen te kopen. Ik heb wel veel kleding; leuk om daar mijn geld aan uit te geven. Met uitgaan of speciale gelegenheden wil ik het liefst altijd iets nieuws. Ik deel mijn kleding met mijn zusje, dan is er meer keuze. Soms is ze boos als ik iets meeneem naar Maastricht wat zij ook aan wil.

Ik ben een goede chauffeur. Nee helemaal niet. Ik heb 3,5 jaar over mijn rijbewijs gedaan. Ik heb speciale rijlessen gehad omdat ik een beperking heb aan mijn benen. Ik ben elf weken te vroeg geboren en daarna heb ik twee infecties gehad. Mijn hersenen sturen mijn benen niet goed aan. Ik kan wel lopen, maar fietsen gaat niet. Ik had dus totaal geen gevoel voor verkeer. Afgelopen november heb ik mijn rijbewijs gehaald voor automaten en ik stuur met een speciale stuurknop. Ik moet tot februari wachten met rijden omdat dan de auto van mijn ouders pas klaar wordt gemaakt. Voor die tijd mag ik nog twee keer oefenen met mijn instructeur om er weer in te komen.

Het moeilijkste vak op de middelbare school: Wiskunde. Echt vreselijk. Ik maakte alle opdrachten uit het hoofdstuk nog eens opnieuw voor de toets en dan haalde ik nog maar een vijf of net een zes. Mijn wiskundeleraar heeft me erdoorheen gesleept. In tussenuren hielp hij een vriendin en mij. Ik heb ooit een keer een zeven gehaald voor een toets die meetelt voor het eindexamen. Mede daardoor heb ik het vak met een zes afgesloten.

Mijn grootste droom: Kinderpsycholoog worden. Ik wil graag kinderen met een beperking gaan helpen. Ik loop nu stage bij Xtra11 in Meerssen. Daar begeleid ik pubers met ADHD, autisme of hoogbegaafdheid. Ik werk er met een meisje met faalangst uit groep acht. Dat vind ik een leuke doelgroep, zo net voor de puberteit. Ze zegt nog alles wat ze denkt. Daarnaast heb ik een tijd bij Disability Support gewerkt bij het Student Service Centre. Studenten met dyslexie bijvoorbeeld komen daar om extra tijd aan te vragen met examens. 

Bankhangen of sporten? Allebei niet, maar ik doe wel heel veel. Ik ga veel op pad met vriendinnen en ik ben actief bij Santé, de studievereniging van gezondheidswetenschappen. Ik zit in een commissie die de familiedag organiseert. Een keer in de twee weken vergaderen en eten we samen, maar het is ook een vriendengroep. We gaan regelmatig naar feestjes met zijn allen. Ik ga ook regelmatig op stap met vriendinnen van de middelbare school. Dat deed ik vooral in de bachelor; dit jaar heb ik het vaak te druk. 

Ik wacht op de prins op het witte paard. Als ik een leuke jongen ontmoet, vind ik het leuk om te daten, maar ik ben niet op zoek. Af en toe installeer ik Tinder, maar dat verwijder ik altijd weer. Dat gaat echt alleen over uiterlijk en mannen willen meestal maar één ding. Al zitten er ook soms serieuze jongens tussen: twee vriendinnen hebben hun vriend op Tinder ontmoet. En ik vind openingszinnen echt een hele grote afknapper. De slechtste die ik ooit heb gehad? ‘Is je vader een DJ? Want je bent echt een plaatje.’ Of: ‘Did you fall out of the vending machine, because girl you are a snack’. Daar reageer ik niet op. 

De laatste keer dat ik mijn ouders zag. Afgelopen zondag. Ik ben echt een familiemens, ik ga elk weekend naar huis. Ik heb een goede band met mijn ouders en zusje, maar ook met mijn tantes bijvoorbeeld. Mijn moeder is fysiotherapeut en mijn vader doet iets financieels. Ik weet nooit precies wat, maar hij heeft wél iets met cijfers dus, haha. Mijn ouders hebben me altijd overal naartoe gebracht. Alles wat ik wilde, mocht ik proberen. Ik heb gedanst en meegedaan aan de Parelloop, een hardloopwedstrijd in Brunssum. Mijn moeder rende dan met me mee. Ook heb ik skilessen gehad in Snowworld. Ik kom heelhuids van de blauwe piste af, haha. Wintersport vind ik echt geweldig: skiën, het zonnetje, lekker eten. 

Waar geef je het meeste geld aan uit? Kleding, maar ook aan eten. Ik houd van luxe eten. Toen ik slaagde voor mijn vwo ben ik in een sterrenrestaurant gaan eten. Ik ben ook erg kieskeurig. Boterhamvlees wil ik bijvoorbeeld alleen van de Appie of van de slager, dat van de Lidl vind ik niet lekker. Zelf maak ik wat luxere pasta’s of een wrap met gerookte zalm. 

Wat heb je geleerd in het leven? Dat je altijd moet doorzetten als je iets wil. Misschien zijn er wat tegenslagen onderweg, maar als je doorzet kom je er wel. Dat geldt voor alles. Voor ‘kleine’ dingen zoals een moeilijk statistiekvak in de bachelor, maar ook voor mijn beperking. Het heeft me nooit tegengehouden om iets te doen. Het gaat misschien nét even anders dan normaal, maar meestal lukt het. Ik ben er ook nooit mee gepest.  

Het boek op mijn nachtkastje: The subtle art of not giving a f*ck. Met leuke anekdotes legt de schrijver uit dat je je niet te veel moet aantrekken van wat anderen vinden. Vroeger las ik heel erg veel. Ik heb alles van Carry Slee denk ik wel gelezen. En ook de Harry Potterboeken. Ik snap niet hoe iemand dat kan verzinnen. Kort geleden heb ik het boek van Isa Hoes over Antonie Kamerling gelezen. Dat soort dingen blijft lang in mijn hoofd zitten. Dat heb ik ook bij het nieuws, over Anne Faber bijvoorbeeld. Soms ben ik bang dat ik dingen mee naar huis neem als ik eenmaal psycholoog ben. Maar ze zeggen dat je daarmee om leert gaan. 

Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)