Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Roken in de hel

Roken in de hel

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Inmosae 2020

Rokers moeten van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 februari naar de hel om hun sigaretje te roken. Een drankje kan besteld worden in de jungle of de ruimte. Muziek komt uit de hemel of vanaf het strand. De Kaap, de sociëteit van studentenvereniging Circumflex, viert haar twaalfde verjaardag en wordt daarom traditiegetrouw versierd voor het driedaagse Inmosae-feest. Het thema van dit jaar: Planet Circumflex.

Het is zondagmiddag en er wordt stevig geknutseld, geverfd, geknipt en versierd in De Kaap. Het ruikt er naar verf en de vloeren in het hele gebouw liggen vol met kartonnen zeedieren, palmbomen, mijngereedschap, hiërogliefen, tropische vogels en nog veel meer. Zoals studenten. 

“Elk dispuut versiert een deel van de sociëteit”, zeggen Anniek van Gestel (hoofd Inmosae-commissie) en Florence Senger (commissaris intern). “Ongeveer 160 dispuutsleden zijn vanmiddag aan het werk.” In de kelder, in de rokersruimte, is een damesdispuut vlammen aan het schilderen op een groot stuk karton. “De kelder is het dichtst bij het midden van de aarde, vandaar dat daar de hel is.”  

In de blauw aangeklede hal op de begane grond is de oceaan. Onder water, want op het plafond zwemmen verschillende soorten vissen en schildpadden. De ducttape spoorlijn van de mijnen op de trap naar de eerste verdieping leidt naar de pinguïns en een ijsbeer (huh?) in Antarctica.

Nieuw dit jaar is de goede doelenactie die is verbonden aan het feest, leggen Van Gestel en Senger uit. “Bij de kaartverkoop hebben gasten – iedereen is welkom – de optie om een bedrag te doneren aan het WNF; voor hulp aan Australische koala’s en de aanplanting van nieuw bosgebied. Ook kan er op het feest zelf gedoneerd worden met een tikkie. Tot slot kunnen gasten hun betaalpassen voor drankjes, waar drie euro borg op zit, in een doos gooien bij de uitgang.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)