Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Nederlanders hebben een leuke stijl, maar ik mis schattigheid en elegantie”

“Nederlanders hebben een leuke stijl, maar ik mis schattigheid en elegantie”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

(on)gewoon

Yingyi Wu (26, Chinese), promovenda bij FHML, omschrijft haar stijl als “simpel met een goede smaak”. 

Te lang
“Als Aziatisch meisje is het heel moeilijk om in Nederlandse winkels leuke items te vinden. Alles is te lang voor mij, ik ben niet zo groot. Ik woon al anderhalf jaar in Maastricht, maar ik heb nog geen favoriete winkel. Kledingstukken die bij mijn lengte passen haal ik overal en nergens vandaan. In China is dat veel makkelijker. De outfit die ik nu draag komt ook uit China.” 

Aziatische stijl
“Nederlanders hebben een leuke stijl, maar ik mis schattigheid en elegantie. Dat past meer bij mij. De Aziatische stijl die veel Japanners, Chinezen en Koreanen hebben vind ik geweldig, maar kun je in Nederland niet zo snel terugvinden. Ik volg ook geen trends. Die zijn te erg gericht op de catwalk en modeshows in Londen en Parijs, maar niet op het dagelijks leven.” 

Zwart
“Ik draag heel veel zwart. Dat had ik zelf nooit door, totdat iemand mij erop wees. Zwart is simpel, maar toch elegant en chic. Het laat je dunner lijken dan je eigenlijk bent. In de zomer draag ik meer verschillende kleuren. De winter vind ik onhandig. Je hebt het snel koud en het weer is slecht. Dan zorg ik er eerst voor dat ik me comfortabel voel en het warm heb, en dan pas focus ik me op hoe ik eruitzie.”

Schoenen
“Vandaag draag ik hakken. Dat doe ik niet altijd hoor. Als ik door Maastricht fiets kan ik ze niet aan, omdat fietsen met hakken te moeilijk is. Ook passen ze niet altijd bij mijn outfit. Ik heb veel schoenen, voornamelijk sportschoenen. Ik hou van sporten. Dat past ook bij mijn specialisatie (‘physical activity’) en het onderwerp waar ik op wil promoveren (‘nutrition & movement sciences’). Ik hecht meestal weinig waarde aan merken, maar bij schoenen doe ik dat wel. Daarom heb ik veel paren van Puma, Nike en ASICS.”

Korting
“Ik sla altijd kleding en tassen in als ik mijn familie opzoek in China. Sommige mensen denken dat daar alles goedkoper is. Dat is deels waar, maar gaat niet op voor aanbiedingen. Deze tas heb ik bijvoorbeeld in Nederland gekocht met veertig procent korting, wat een stuk voordeliger was dan thuis. Maar de kwaliteit is in beide landen goed.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)