Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik wil dat we ons krachtig profileren als een gezamenlijke Health Campus”

“Ik wil dat we ons krachtig profileren als een gezamenlijke Health Campus”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Nieuwe FHML-decaan Annemie Schols

Ze is trots op de Universiteit Maastricht, het MUMC+, de faculteit Health, Medicine and Life Sciences en wil graag haar steentje bijdragen. Toch dacht Annemie Schols, per 1 juni de nieuwe FHML-decaan, goed na voordat ze haar sollicitatiebrief verstuurde. “Een nieuwe stap moet passen bij wie je bent. Ik denk dat het voor mij een logisch vervolg was.”

De kracht van FHML ligt volgens Annemie Schols in de diversiteit. “Het is niet alleen een geneeskundefaculteit, we hebben ook biomedische en gezondheidswetenschappen in huis. De onderzoeksscholen werken samen, er is het MUMC+, dat zowel een academisch als een regionaal ziekenhuis is, en het netwerk eromheen. Samenwerking is laagdrempelig hier. Onderzoekers en clinici kunnen zo bij elkaar binnen stappen. Dat is een enorm voordeel, dat mogen we wat meer benadrukken.”

De faculteit doet het over het algemeen goed, is financieel gezond, dus ingrijpende veranderingen staan niet op stapel. Wat wel? Schols denkt dat er veel kansen liggen om de samenwerking nog soepeler te laten verlopen. “Om onderscheidend en vernieuwend te zijn, moet er over de grenzen van vakgroepen, onderzoeksinstituten en faculteiten gekeken worden. Ook de link met praktijk, met MUMC+ is belangrijk. Dat gebeurt al, maar ik wil het meer stimuleren en faciliteren.” Ook denkt ze dat FHML zich krachtiger kan profileren. “Ik wil een duidelijk beeld uitstralen als een gezamenlijke Health Campus, dus niet alleen wij en het ziekenhuis, maar ook FPN en FSE, wat hier ook sinds kort zit.”

Wat betreft onderwijs moet de faculteit de vinger aan de pols houden. “Zijn onderwijs en onderzoek goed op elkaar afgestemd? Aan welke expertise is behoefte? Duurzaamheid wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker en natuurlijk technologie. Hoe kunnen we dat in ons onderwijs verweven? Aan de andere kant is er de organisatie van het onderwijs en de werkdruk die dat oplevert. We willen tevreden studenten, maar ook tevreden werknemers. We moeten voorkomen dat de druk te hoog wordt, dat mensen iets niet meer doen omdat ze het leuk vinden, maar omdat het werk is. Maar met mij heeft de faculteit geen onderwijskundige in huis gehaald. Ik heb me dus voorgenomen er vrij blanco in te stappen en eerst eens heel goed te luisteren.”

Het tekent haar als een leider. “Als ik een duidelijke visie heb, kan ik daadkrachtig zijn, maar wel in zorgvuldig overleg met de achterban; ik ben niet impulsief. Als ik nog niet zo’n duidelijke visie heb, dan ga ik me eerst goed informeren alvorens een standpunt in te nemen. Ik heb er ook geen enkel probleem mee om op bepaalde domeinen iemand anders naar voren te schuiven als diegene er meer vanaf weet. Natuurlijk blijf ik als decaan verantwoordelijk, maar dat betekent niet dat ik altijd de beste persoon ben voor een bepaalde taak.”

Schols vindt het belangrijk om feeling te houden met de mensen binnen de faculteit. “Ik wil weten wat de ideeën op de werkvloer zijn en ook onder studenten. Initiatieven als de klimaatmars, waar ik ook heb meegelopen, of de Gezondheidsuniversiteit of het Global Health Festival in Lumière onlangs, dat zijn pareltjes. Die studenten doen dat toch maar allemaal. Ik krijg daar energie van.”

Hetzelfde geldt voor het onderzoek. “Dat is de aard van het beestje. Ik heb gisteren nog een subsidieaanvraag de deur uitgedaan. Het is goed om zo’n proces weer eens te doorlopen; de deadlines, de stress. Bovendien komen daar ook weer ideeën uit. Natuurlijk gaat het decanaat straks voor, maar ik heb het ook altijd goed weten te combineren met mijn baan als Nutrim-directeur.”    

Ze ziet het als een voordeel dat ze als interne kandidaat de organisatie al kent. “Er valt iets te zeggen voor een frisse blik, maar het lijkt me een hele kluif voor een buitenstaander. Ik zou zelf ook nergens anders dan in Maastricht decaan willen zijn. Ik denk dat het ook nu de juiste beslissing was, omdat de voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, Marja van Dieijen, ook met pensioen gaat (net als Schols’ voorganger Albert Scherpbier, red.). Dat is veel verandering in een keer.”

Dat ze de eerste vrouwelijke decaan van FHML is, is voor Schols niet iets waar ze bij stil staat. “Het maakt het niet specialer. Ik ben heel vaak de eerste of enige vrouw aan een bestuurstafel geweest, ik was geloof ik ook de eerste vrouwelijke directeur van een onderzoeksschool. Daar heb ik nooit moeite mee gehad, misschien omdat ik ben opgegroeid met broers. Wat ik belangrijk vind is dat je iets kunt betekenen voor de jongere garde – zowel mannen als vrouwen – door je ervaringen te delen hoe jij de dingen organiseert.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)