Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-medewerker besmet met coronavirus

UM-medewerker besmet met coronavirus

MAASTRICHT. Een medewerker van het departement Data Science and Knowledge Engineering van de Universiteit Maastricht is besmet met het coronavirus. Dat heeft de GGD Zuid Limburg vandaag, donderdag 5 maart, vastgesteld. De persoon woont in Aken en is uit voorzorg thuisgebleven nadat vermoedelijk in Duitsland de besmetting was opgelopen. Op dat moment had hij of zij nog geen klachten.

De medewerker is op woensdag 26 februari op het werk geweest maar had die dag nog geen luchtwegklachten of koorts. Er was geen contact met studenten, wel met drie collega’s, schrijft de UM in een update. De kans dat studenten en collega’s besmet zijn geraakt, is volgens de GGD “zeer gering”.

Nick Bos, vicevoorzitter van het college van bestuur, die het crisismanagementteam leidt, wil niet zeggen of het hier om een man, vrouw, wetenschappelijk of ondersteunend personeel gaat. “Vanwege privacyoverwegingen.” Volgens 1Limburg gaat het om een vrouw.

De UM heeft de drie collega’s waarmee de ‘besmette’ medewerker contact had, gevraagd thuis te werken totdat de incubatieperiode van twee weken is verstreken. 

Op dit moment telt Nederland 82 patiënten met het coronavirus (donderdag 5 maart), 44 meer dan gisteren, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)