Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Nu durf ik m’n vrouwelijkheid te laten zien”

“Nu durf ik m’n vrouwelijkheid te laten zien”

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

(on)gewoon

Céline Kleckner (20, Duits), derdejaars psychologie, omschrijft haar stijl als “klassiek en gedurfd”. 

Gothic en emo 

“In m’n puberteit was ik gothic en emo. Ik leerde de emo-muziek kennen via een nummer van LinkinPark op de radio. M’n favoriete bands waren Black Veil Brides en Bring me the Horizon. Door hen kwam ik in aanraking met de bijpassende kledingstijl. Ik had altijd al een voorkeur voor donkere kleuren en vanaf toen droeg ik vooral zwart. M’n kleding hield ik eenvoudig: broeken, T-shirts en platte schoenen. Van thuis uit kreeg ik mee niet te veel op te vallen: geen hakkenschoenen te dragen, of rokjes, gekleurd haar of hoeden.” 

Vrouwelijkheid

“Drie-en-een-half jaar geleden kwam ik naar Maastricht en veranderde dat. Ik kleed me nu hoe ik me voel; durf m’n vrouwelijkheid te laten zien. In een broek zie je me bijna nooit meer; ik draag altijd rokjes en jurkjes. Soms met een strak shirt, soms met een los shirt; afhankelijk van hoe vrouwelijk ik me die dag voel. Het voordeel daarvan is dat je er altijd uitziet alsof je moeite hebt gedaan, ook als je snel iets uit de kast trekt. Met zwart kun je nooit de mist ingaan. Het kan heel klassiek zijn, maar ook heel gewaagd. Ik combineer het tegenwoordig met grijs, wit en donkerrood. Dat zorgt ervoor dat bijna al m’n kleren bij elkaar passen.”    

Audrey Hepburn

“Ik hou van een klassieke stijl. Als kind was ik al dol op spullen uit vervlogen tijden: oude boeken, bolhoeden, zakhorloges. Avondkleding van generaties terug vind ik prachtig. Ik kijk graag naar films met Audrey Hepburn; zij ziet er zo verfijnd uit. Zelf combineer ik klassieke items altijd met iets gewaagds, zoals een leren jasje of stoere schoenen. Andersom trek ik over een stoere outfit juist een chique mantel aan.” 

Garderobe     

“Zo’n twee keer per maand ga ik de stad in. M’n garderobe heeft een stabiele kern en ik koop weinig, maar ik hou ervan om naar mooie spullen te kijken. Ook als ik ze zelf niet zou dragen, zoals jeans, gekleurde truien of donsjasjes . Avanti is m’n favoriete winkel in Maastricht: een kleine boetiek met aardige verkoopsters en gewaagde kleding. Aan wegwerpmode doe ik niet mee. Ik koop het liefst tweedehands en alleen items die in m’n garderobe passen. Niets zo zielig als een mooi stuk dat ongedragen in een kast verpietert.”  

Hoeden

“Hoeden zijn m’n favoriet. Ze passen bij m’n gezichtsvorm en als ze een brede rand hebben, zoals deze, voegen ze drama aan een outfit toe. Ook houd ik van beanies -kleine gebreide mutsjes- en conducteurspetten. M’n kapsel is geïnspireerd op anime en computerspellen waar karakters gekleurd haar hebben. Drie jaar geleden verfde ik het paars, maar omdat m’n eigen kleur heel donker is verdween al snel het blauwe pigment eruit. Sindsdien houd ik het bij rood; de felste kleur die ik kan vinden.”

Sjoertje Vos

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)