Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

XIOR betwist uitspraak huurcommissie

MAASTRICHT. Studentenhuisvester XIOR, onder andere eigenaar van het Carré-gebouw aan de Tongersestraat, gaat naar de rechter om bezwaar aan te tekenen tegen twee uitspraken van de huurcommissie. De commissie, een onpartijdige organisatie die conflicten tussen huurders en verhuurders formeel beslecht, stelde onlangs twee huurders van studio’s in het Carré in het gelijk. De afgesproken huurprijs zou te hoog zijn en er werd een ernstig gebrek vastgesteld (schimmelvorming in de badkamer), waarvoor de studenten huurkorting zouden moeten krijgen.

De twee bewoners betalen respectievelijk 550 en 580 euro per maand. Dit zou volgens de berekening van de huurcommissie zo’n 20 euro minder moeten zijn. Het verschil zit ‘m vooral in de WOZ-waarde, die volgens de commissie lager ligt dan XIOR denkt. “Daar willen we bij de rechter graag duidelijkheid over krijgen”, zegt XIOR-manager Robin Cremers.

In het geval van de schimmel, is het volgens Cremers slechts in één studio vastgesteld. “Dat gebrek is inmiddels opgelost.” Volgens de huurcommissie moet de huurder 40 procent korting op de huur krijgen gedurende de tijd dat het gebrek er was. In het andere geval verschillen de huurcommissie en XIOR van mening over de oorzaak van de schimmel. Volgens de commissie komt het door een fout in de bouwconstructie, volgens XIOR heeft de huurder niet goed genoeg gelucht. “Dat is heel simpel, je moet af en toe de badkamerdeur openzetten”, zegt Cremers. “Ook heeft de huurder de schimmel niet bij ons gemeld. Als we iets niet weten, kunnen we het niet oplossen.”

Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet bekend.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)