Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM nog gewoon open, maar bereidt zich wel voor op (gedeeltelijke) sluiting

UM nog gewoon open, maar bereidt zich wel voor op (gedeeltelijke) sluiting

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

Nog geen reden voor drastische maatregelen

MAASTRICHT. De Antwerpse universiteit zit op slot, Denemarken sluit per direct alle scholen en universiteiten, de universitaire sportcentra in Eindhoven en Tilburg zijn gesloten, de Tefaf ging gisteravond voortijdig dicht. Het college van bestuur van de Universiteit Maastricht ziet nog geen reden tot drastische maatregelen, maar bereidt zich wel voor op allerlei mogelijke scenario’s.

Zo onderzoekt het crisismanagementteam wat nodig is om de geplande colleges en de onderwijsgroepen voor de komende periode (periode 5) online aan te bieden. De UM is zich er van bewust dat dit extra werk betekent voor veel medewerkers die toch al kampen met een hoge werkdruk, is te lezen in de laatste update over het coronavirus. Maar het “alternatief – een sluiting van de universiteit en het stopzetten van het onderwijs, dat vervolgens moet worden ingehaald – is nog minder wenselijk”.

Hasselt

De Universiteit Hasselt, toch de dichtstbijzijnde zusterinstelling, heeft al strengere maatregelen genomen. Daar zijn onderwijsbijeenkomsten én evenementen verboden waar meer dan vijftig mensen in één ruimte aanwezig zijn. Dit geldt ook voor studentenfeesten op het grondgebied van de UHasselt. “Wellicht volgt ook een algemeen verbod op het organiseren van fuiven op last van de gemeente”, staat in het persbericht dat woensdagmiddag werd verstuurd. Ook “niet-essentiële vergaderingen waarbij deelnemers fysiek aanwezig zijn, mogen niet doorgaan”.

Examens gaan wel door, maar de universiteit zal zorgen dat de “sociale afstand” tussen de studenten gepast is.

Aken

De RWTH Aachen University, net over de grens in Duitsland, is ook nog open, maar daar gaan vanaf 14 maart onder andere het sportcentrum en de studieplekken dicht. Enkele universitaire eetgelegenheden zijn al gesloten, maar in de Mensa Academica kan nog gegeten worden.

Eindhoven en Tilburg

Ook in Tilburg (UvT) en Eindhoven (TUE) - Brabant is op dit moment de zwaarst getroffen provincie als het gaat om de besmetting met het coronavirus - zijn de universitaire sportcentra gesloten tot zeker maandag 16 maart. Hetzelfde geldt voor enkele universiteitskantines in Eindhoven. Aan medewerkers wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken, maar het onderwijs gaat wel gewoon door.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)