Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Alleen nog afstandsonderwijs, grootschalige tentamens gaan niet door

Alleen nog afstandsonderwijs, grootschalige tentamens gaan niet door

Photographer:Fotograaf:

Observant

UM neemt drastische maatregelen tegen verdere verspreiding coronavirus. Kabinet verlengt maatregelen tot en met 6 april

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht zal vanaf komende maandag 16 maart alleen nog afstandsonderwijs aanbieden. De aanwezigheidsplicht voor studenten vervalt, grootschalige tentamens, denk aan die in het Mecc, voor periode 4 gaan niet door. Medewerkers moeten zoveel mogelijk thuis werken.

Dat meldt de universiteit in de laatste update over het coronavirus die vanavond 12 maart even voor achten verscheen. Aanleiding zijn de nieuwe maatregelen die de Nederlandse regering vanmiddag aankondigde: hoorcolleges online, geen evenementen met meer dan honderd personen, en geen fysiek wetenschappelijk onderwijs tot en met 6 april. Over dit laatste repte premier Rutte overigens met geen woord tijdens de persconferentie, daar ging het uitsluitend over de afgelasting van massale hoorcolleges. Maar enkele uren later in een brief aan de Tweede Kamer, bleek dat ook een van de maatregelen.  

Het internationale profiel van de UM - met veel buitenlandse studenten en medewerkers - heeft het college van bestuur doen besluiten om extra maatregelen te nemen. Die gaan zo ver dat geen student nog op de universiteit hoeft te komen. Vanaf maandag zal al het onderwijs op afstand zijn, grootschalige tentamens gaan niet door en worden uitgesteld naar juni. Faculteiten kunnen wel alternatieve toetsing aanbieden. Maatwerk is belangrijk, schrijft het college van bestuur, “het belang van het voorkomen van studievertraging staat voorop”.

De kans bestaat, zo meldt de update van de UM, dat ook de volgende blokperiodes het onderwijs online blijft plaatsvinden. De universiteitsbibliotheek blijft open, maar studenten wordt afgeraden om in de UB te studeren.

Het universitaire sportcentrum sluit per 14 maart. Studium Generale heeft alle activiteiten tot 2 april geannuleerd.

Wat betreft de medewerkers: hen wordt gevraagd om, in overleg met hun leidinggevende, zoveel mogelijk thuis te werken en geen bijeenkomsten van meer dan dertig personen bij te wonen. Interne bijeenkomsten van meer dan dertig mensen gaan niet door. Bij academische plechtigheden en promoties mogen niet meer dan dertig personen aanwezig zijn.

Formeel gaat het dus niet om een sluiting, maar met alle maatregelen komt dit er wel dichtbij.

Tot nog toe is voor zover bekend bij één medewerker corona geconstateerd.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)