Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Misschien wel productiever dan een normale onderwijsgroep”

“Misschien wel productiever dan een normale onderwijsgroep”

Photographer:Fotograaf:

Archief Mashid Mojabi

European Law School student Mashid Mojabi had maandag haar eerste online onderwijsgroep. Ze is blij dat haar faculteit het onderwijs op het web voortzet. “Ik ben vierdejaars. Ik wil graag afstuderen.” De switch naar online is snel gegaan, zegt Mojabi. “Ik hoorde het vrijdag pas en zondag – 24 uur van te voren – moesten we onze voorbereiding voor de onderwijsgroep al inleveren.” Het was even onduidelijk hoe ze dat moesten doen en waar ze de link konden vinden voor de online tutorial, maar het is goed gegaan.

Hoe gaat zo’n digitale onderwijsgroep in zijn werk? Iedereen meldt zich aan in een soort chat, legt Mojabi uit. “Niemand heeft beeld en alleen de tutor heeft audio. De rest mag het geluid aanzetten als hij of zij de beurt heeft. Als er een vraag gesteld wordt, kun je een antwoord typen in de chatbox of met een hand-emoticon je hand opsteken als je het woord wil.” De discussie vindt plaats aan de hand van een Google Docs-document. “Daar stelden we vragen over of voegden we dingen toe.”

Mojabi: “Het was even wennen, maar uiteindelijk ging het wel goed. Ik vond het misschien nog wel productiever dan normaal.” Het enige puntje is dat het wat drukker wordt: “Ik moet op woensdag een assignment inleveren, maar woensdag moet ik ook de uitwerkingen van de onderwijsgroep van donderdag al opsturen. Normaal heb je daar meer tijd voor.”

Het virus heeft ook een grote impact op haar sociale leven. “Ik zit bij een dispuut en alle dispuutsavonden en andere evenementen zijn afgelast. Afgelopen zaterdag was papadag; dan komen we met al onze vaders bij elkaar. Dat is altijd super leuk, maar we konden dat niet door laten gaan. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen.”

Over verantwoordelijkheid nemen gesproken. Mojabi organiseert voor de Veerstichting, een organisatie voor maatschappelijke debat, een symposium met als thema ‘verantwoordelijkheid’. Dinsdag zou die plaatsvinden, “maar die gaat dus ook niet door.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)