Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ondertussen elders in het land

Ondertussen elders in het land

Net als in Maastricht moeten ook in andere universiteitssteden studenten en medewerkers leren omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Observant maakt iedere dag een rondje langs de zusterbladen en deelt interessante artikelen.

Een meter afstand

Het Leidse blad Mare heeft een interview met een student die op een van de laatste vluchten uit Italië naar Nederland zat. Langzaam maar zeker zag ze het gezellige Bologna veranderen in een spookstad. “De laatste dagen werd het echt onaangenaam. We zaten in het park een spelletje te doen, toen er zes agenten op ons afkwamen en ons vertelden dat we te dicht op elkaar zaten. Je moest een meter afstand houden.”

https://www.mareonline.nl/achtergrond/sciencefiction-in-een-spookstad-deze-student-onderging-de-lockdown-in-italie/

 

Laptop lenen

Op de website van Folia (Universiteit van Amsterdam) doet een filosofiestudent een oproep om studenten zonder goede laptop of eigen computer tegemoet te komen, nu al het onderwijs digitaal is. Want wat als je onbetrouwbare laptop opeens gaat haperen tijdens het maken van een tentamen? Of als je niet in een essentieel programma kan dat je toegang geeft tot wetenschappelijke artikelen? “De kortetermijnoplossing is heel simpel: aan de balie van de Universiteitsbibliotheek kunnen studenten een laptop lenen om in de UB te leren.”

https://www.folia.nl/opinie/136746/leen-laptops-uit-aan-de-meest-kwetsbare-studenten

 

Oppasservice

In Groningen hebben vier geneeskundestudenten een oppasservice opgezet voor de kinderen van dokters, zodat die gewoon aan het werk kunnen gaan. Ruim 200 studenten hebben zich inmiddels als babysitter gemeld, schrijft de UniversiteitsKrant. “We wisten dat er een grote behoefte zou zijn, daarom hebben we het plan ook doorgezet. We moeten nu alles goed regelen, en het overzicht bewaren. Onze vrije tijd is in elk geval goed gevuld.”

https://www.ukrant.nl/studenten-passen-op-kinderen-van-zorgpersoneel/

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)