Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Mijn familie is erg ongerust over me”

“Mijn familie is erg ongerust over me”

Photographer:Fotograaf:

Archief Samuele Livraghi

Samuele Livraghi, eerstejaars Maastricht Science Program, komt uit Lombardije. Zijn familie is nog niet door het virus getroffen, maar de situatie is daar “behoorlijk stressvol. Er blijven elke dag nieuwe gevallen bijkomen.” En dat terwijl de gezondheidszorg er erg goed is, zegt Livraghi. “En bovendien is het voor iedereen gratis. Veel mensen liggen op de intensive care-afdeling, vooral ouderen, maar ook enkele jongeren.” Zijn vader is chirurg en werkt elke dag; “en dan is het in zijn ziekenhuis nog relatief rustig. Veel operaties moeten worden uitgesteld. Operatiekamers worden ingericht als IC-ruimten.”

De rest van zijn familie is thuis in zelf-quarantaine. “Gelukkig hebben we een grote tuin, dus ze kunnen wel af en toe een luchtje scheppen. Mijn moeder is erg ongerust over me, we bellen dagelijks. Ze vraagt zich af hoe goed de gezondheidszorg hier is en of de overheid wel goede maatregelen treft. Ze vond het ongelofelijk dat Nederland pas zo laat actie ondernam. Mijn broers en zussen zijn allemaal veilig thuis.”

Over zijn studie maakt hij zich niet echt zorgen. “De universiteit doet goed werk.” Het gros van zijn hoorcolleges en onderwijsgroepen zijn online en gistermiddag had hij een openboekexamen. “Ik ben tijdens mijn vorige studie in Milaan op uitwisseling geweest in Noorwegen. Daar was dat gebruikelijker. Ik was wel een beetje nerveus, maar het is goed gekomen. Het was beter dan in een klas zitten vol gestresste mensen.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)