Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastrichtse studenten schieten te hulp

Maastrichtse studenten schieten te hulp

Photographer:Fotograaf:

Observant

MAASTRICHT/NEDERLAND. Veel studenten willen hun steentje bijdragen aan het indammen van de coronacrisis. Zo ook in Maastricht waar her en der A4-tjes ophangen met telefoonnummers. Prof. Christian Hoebe, hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg, is onder de indruk van de aangeboden hulp, maar wil de studenten wel meegeven dat de richtlijnen van het RIVM moeten worden nageleefd: 1,5 meter afstand en boodschappen op de stoep en betaling klaarleggen (of digitaal afrekenen).

Maastrichtse geneeskundestudenten werken bij de GGD Zuid Limburg mee in het call centrum, vertelt Christian Hoebe, hoogleraar aan de UM en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD. Zo’n 200 studenten hebben zich aangemeld. "Ze krijgen hiervoor betaald en verdienen dus een zakcentje bij." Ze zijn niet allemaal tegelijk aan het werk; het gaat om een groep van zes tot acht mensen, vertelt Hoebe. Zij zullen telefonisch algemene vragen beantwoorden over het virus. 

Daarnaast is er een groep geneeskundestudenten in Maastricht die zich heeft aangemeld bij het zogeheten mobiliteitsteam van het MUMC; hier gaat het om flexibel vrijwilligerswerk, dus helpen wanneer nodig. 

Verder is er landelijk een nieuw vacatureplatform van artsenfederatie KNMG en vakblad Medisch Contact. Zorginstellingen mogen daar gratis vacatures plaatsen voor extra personeel. “Het gaat echt ontzettend snel”, zegt Bertho Nieboer, hoofdredacteur van Medisch Contact. “Er hebben zich ook al 700 artsen gemeld. Al deze mensen hebben het hart op de goede plek.”

Ook zijn er talloze lokale studentinitiatieven om kwetsbare ouderen te helpen. In Maastricht bieden studenten uit de wijk Brusselsepoort aan om hondjes uit te laten of boodschappen te regelen. Ook de studenten van 'Corona-hulp' willen een handje helpen bij alledaagse klusjes. 
Crew against Corona richt zich vooral op ouderen, maar de initiatiefnemers, drie Maastrichtse geneeskundestudenten, denken ook na over diensten aan politie, ambulance en brandweer. "Op hun kinderen passen is bijvoorbeeld een optie", zeggen ze op de site ThuisinMaastricht

Wendy Degens/HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)