Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ondertussen elders in het land 2

Ondertussen elders in het land 2

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

Net als in Maastricht moeten ook in andere universiteitssteden studenten en medewerkers leren omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Observant maakt iedere dag een rondje langs de zusterbladen en deelt interessante artikelen.

Terug naar Nederland op kosten van de uni
Studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam die op uitwisseling zijn krijgen van hun universiteit de terugreis naar Nederland vergoed. Dat meldt zusterblad Ad Valvas, het onafhankelijk platform van de VU. Vliegtuigtickets of kaartjes voor de trein worden terugbetaald. Logisch, zegt de woordvoerder van de VU. In andere crisissituaties ondersteunt de VU ook de studenten die uit een specifiek land moeten terugkeren.

Termijn huurcontract versoepeld
Erasmus Magazine (Rotterdam) meldt dat internationale studenten die huren bij studentenhuisvester SSH en naar hun thuisland vertrekken hun contract van de Erasmus Universiteit eerder mogen opzeggen. Normaalgesproken loopt zo’n contract tot en met augustus. Net als veel Nederlandse, roepen ook tal van buitenlandse universiteiten hun studenten terug. Sommigen zijn er pas sinds februari en hebben dus nauwelijks kunnen genieten van hun uitwisseling. Wie de kosten hiervan voor zijn rekening gaat nemen, de universiteit of SSH, wordt nog besproken.

Acrobaat als voorzitter sportraad
Voor lezers die even corona-moe zijn: in Tilburg een artikel zonder het woord ‘corona’. Zusterblad Univers sprak voor een serie over studentbestuurders met Emmy Veenema, voorzitter van sportraad FOSST. Hoe gaat het er bij de Tilburgse MUSST aan toe? Net als in Maastricht hebben ze aan de UvT moeite om het bestuur vol te krijgen. Tijd om een vak naast het bestuurslidmaatschap te volgen, of om zelf te sporten, is er daarom niet. Jammer, haar favoriete sport is luchtacrobatiek.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)