Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ondertussen elders in het land 3

Ondertussen elders in het land 3

Net als in Maastricht moeten ook in andere universiteitssteden studenten en medewerkers leren omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Observant maakt iedere dag een rondje langs de zusterbladen en deelt interessante artikelen.

Open Dag online

Online onderwijs is een ding, maar een digitale Open Dag voor de aankomende bachelorstudenten? Dat is een tweede. Toch gaat de Universiteit Wageningen zich eraan wagen, meldt universiteitsblad Resource. “Er lag nog helemaal niets aan online content of aan online interactie-mogelijkheden met de Open Dag-bezoekers. Dat zou immers allemaal face-to-face op de campus gebeuren”, vertelt Paul Heijmering (manager Voorlichting & Werving) aan het blad. Toch gaat het lukken.

https://resource.wur.nl/nl/organisatie/show/Online-biedt-uitkomst-Bachelor-Open-Dag-gaat-door.htm

 

Omarm de eenzaamheid

“Men moet eenzaamheid niet bevechten, maar er vrienden mee worden.” Dat zei de Italiaanse socioloog Maurizio Montalbini die zich in totaal drie jaar in ondergrondse grotten opsloot. Het Leidse blad Mare onderzoekt hoe mensen die zich vrijwillig lieten opsluiten voor de wetenschap of de kunst hun tijd doorkwamen en welke lessen hieruit getrokken kunnen worden. Tip 1: ga niet schaken. In het Russische Vostok station in 1959 werd een onderzoeker zo witheet na het verliezen van een potje schaken, dat hij zijn tegenstander vermoordde met een bijl. Schaken is sindsdien verboden voor Russen op Antarctica, schrijft Mare.

https://www.mareonline.nl/achtergrond/waarom-russen-niet-meer-mogen-schaken-op-antarctica-en-andere-lessen-over-isolatie/

 

Goede voorbeeld

Boudewijn de Bruin, hoogleraar ethiek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen, roept wetenschappers in de UniversiteitsKrant op om het goede voorbeeld te geven. Dat is volgens hem niet opscheppen over hoe ontzettend productief je bent nu je zonder afleiding kunt werken, maar wel luisteren naar anderen, zorg voor hen dragen en wijsheid delen.

https://www.ukrant.nl/wetenschappers-van-de-rug-geef-het-goede-voorbeeld/

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)