Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Vier mensen met wie mijn opa kaart speelde zijn overleden”

“Vier mensen met wie mijn opa kaart speelde zijn overleden”

Photographer:Fotograaf:

Archief Sara Mazzini

Sara Mazzini, onderzoeksmasterstudent Cognitive and Clinical Neuroscience, hoeft nergens te zijn, maar probeert in deze tijd wel een ritme aan te houden. “Tot vandaag had ik Nederlandse les, maar dat is nu ook weggevallen. Ik wil me mooi aankleden, de tijd nemen om te koken en gewoon blijven sporten. Normaalgesproken ga ik drie keer per week naar de gym; nu doe ik oefeningen in de tuin of ga een rondje rennen.” Verder leest ze en kijkt ze series. “Ik ben Friends aan het kijken.” Aan het “herkijken”, corrigeert ze. “Ik heb alles al gezien, maar ik blijf erom lachen.”

Sinds november is Mazzini bezig aan het laatste gedeelte van haar master: haar onderzoeksstage aan de UM. “Om mijn werk te doen heb ik speciale software nodig die alleen op de computers van de universiteit staan. In theorie zou ik vanuit thuis moeten kunnen inloggen in mijn werk-desktop, maar dat gaat heel traag. Zelfs het opstarten duurt lang, laat staan als je met grote hoeveelheden data werkt. De professor is er druk mee bezig om iets voor ons te verzinnen; we krijgen dagelijks updates.”

Mazzini komt uit Noord-Italië, de zwaarst getroffen regio. Haar stad, Parma, was zelfs twee dagen eerder afgesloten dan de rest van het land. “Parma heeft 200 duizend inwoners, er zijn al 120 mensen gestorven aan corona.” Nog niemand in haar familie heeft het virus, maar “vier van de overledenen waren mensen met wie mijn opa kaart speelde. Hij voelt zich gelukkig goed.”

“Toen de Nederlandse minsister-president de sluiting van de winkels aankondigde, en vertelde dat er misschien nog zwaardere maatregelen moeten worden genomen, schrok ik wel even. Kan ik nog wel terug? Voorlopig blijf ik hier. Blijkbaar kun je ook ziek zijn zonder symptomen. Ik ben bang dat ik mijn grootouders onbewust aansteek. We bellen twee keer per dag.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)