Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ondertussen elders in het land 4

Ondertussen elders in het land 4

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

​Net als in Maastricht moeten ook in andere universiteitssteden studenten en medewerkers leren omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Observant maakt iedere dag een rondje langs de zusterbladen en deelt interessante artikelen.

Spelletjes in plaats van huisfeesten
Hoe kom je deze dagen thuis het beste door? Hierover verschijnen op verschillende media allerlei artikelen. Ook bij de bewoners van ‘Huize Anno’ in Nijmegen Oost is de verveling toegeslagen. Een aantal van hen is daarom deze week naar de kringloopwinkel gegaan om spelletjes in te slaan, meldt VOX, het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit. “Veel huisgenoten komen om een uur of vier hun kamer uit”, zegt een bewoner. Ze spelen dan spelletjes op de plek waar normaal feestjes gehouden worden.

Deel sportcentrum Universiteit Twente nog open
Net als Observant, heeft ook zusterblad Utoday (Universiteit van Twente) een liveblog. Daar valt onder meer te lezen dat vandaag, vrijdag 20 maart, een buitenlocatie van het sportcentrum nog open is en dat het er ontzettend druk is. Medewerkers hebben waarschuwingsbordjes opgehangen en afvalbakken met schoonmaakproducten neergezet. Ook de beveiliging houdt een extra oogje in het zeil om te kijken of het veilig is.

Ook studenten met nul-urencontract in aanmerking voor noodfonds kabinet
Veel studenten met een bijbaan hebben een nul-urencontract. Geen werk betekent voor hen geen geld. Ook zij kunnen een beroep doen op het noodfonds dat het kabinet aankondigde, meldt Folia (Universiteit van Amsterdam). Het online zusterblad sprak erover met Niels Jansen, universitair docent arbeidsrecht. Volgens Jansen zal er een berekening worden gemaakt op basis van het gemiddelde aantal werkuren van de afgelopen twaalf maanden.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)