Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“We moesten halsoverkop naar Schiphol”

“We moesten halsoverkop naar Schiphol”

Photographer:Fotograaf:

Sahander en haar vader toen hij nog in Maastricht was

Op de kamer van Sahander Nur Ozdil, eerstejaars University College Maastricht, staat een aantal koffers met spullen van haar vader. “Twee weken geleden was hij hier voor morele support. Halsoverkop moest hij weg omdat Turkije aankondigde om grenzen te sluiten. We moesten ons haasten naar Schiphol zodat hij de laatste vlucht naar het vliegveld in de buurt van mijn ouderlijk huis kon halen. Gehaald, gelukkig!”

Maar in het vliegtuig zat iemand die het virus waarschijnlijk had, zegt Ozdil. “Iedereen moest mondkapjes en handschoenen dragen, vertelde mijn vader. Ook moest elke passagier een document tekenen waarin stond dat ze bij thuiskomst in quarantaine zouden gaan.”

Ozdil besloot in Maastricht te blijven, omdat het destijds nog niet duidelijk was wanneer de UM weer open zou gaan. Helemaal alleen is ze gelukkig niet. Haar twee broers wonen ook in Nederland. “Dat geeft een fijn gevoel.”

Ze is niet bang, “ik ben best kalm. Ik snap dat hoorcolleges en onderwijsgroepen nu online zijn, maar ik baal er wel een beetje van. Ik prefereer het ‘echte werk’. Ik ben behoorlijk enthousiast over het probleemgestuurd onderwijs, dat is echt mijn ding.” Online gaat dat minder goed, denkt Ozdil. “Ik studeer het liefst bij UCM. Thuis voelt een beetje als een gevangenis, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid.

Ozdil: “En ik wil graag de ouderen helpen. Ik heb me aangemeld bij Ready2Help van het Rode Kruis. Ik zou het verschrikkelijk vinden als het mijn grootouders zouden zijn, die zich nu alleen en hulpeloos voelen. Ik vind het de verantwoordelijkheid van gezonde mensen om te helpen.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)