Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Slapeloze nachten vanwege digitale examens

Slapeloze nachten vanwege digitale examens

Photographer:Fotograaf:

Archief Hadia Arab

Twee weken geleden woonde Hadia Arab, tweedejaars International Business, in een appartement in Maastricht. "Ik zat daar in onderhuur en kon iets regelen met de hoofdhuurder." Nu is ze terug bij haar ouders in Heerlen. “De universiteit is voorlopig dicht; de komende tijd hoef ik niet meer in Maastricht te zijn. Het is zonde om dan huur te betalen. Ik mag niet klagen. Mijn ouders zorgen goed voor me, maar het brengt ook stress met zich mee. Mijn ouders zijn beiden boven de zestig. Ik zeg al twee weken dat ik de boodschappen wel doe, maar ze luisteren niet. Gelukkig hebben ze nu al vier dagen het huis niet verlaten.”

Ook voor haar studie levert de coronacrisis de nodige stress op, zegt Arab. Ze slaapt er zelfs slecht van. Het universiteitsleven stopt: “Het voelde alsof de vloer onder mijn voeten weg viel.” Het is vooral de onzekerheid die het moeilijk maakt. Afgelopen vrijdag had ze haar eerste online onderwijsgroep en dat ging best goed. “Met de videochat leek het net alsof je in de klas zat.” Het neemt een stukje onzekerheid weg, “maar ik maak me vooral veel zorgen over de aankomende examenperioden. Ik heb in juni en juli in totaal zeven tentamens. Hoe gaat dat eruit zien? En kan ik nog wel hetzelfde presteren als normaal?”

Gelukkig brengt de situatie ook positieve dingen met zich mee. “Ik ben pas begonnen aan een boek over kunstgeschiedenis. Daar ben ik altijd in geïnteresseerd geweest, maar ik had nooit tijd om er iets mee te doen. Het boek heet The History of Art van E.H. Gombrich. Het geeft een duidelijk overzicht, een perfect beginpunt om er meer over te leren.”

Een andere positieve bijvangst: Arab heeft veel nieuwe leuke contacten gelegd. Op Discord, “een communicatieprogramma zoals bijvoorbeeld Skype”, verzamelen studenten uit het hele land zich om over de invloed van corona op hun leven te praten. “Maar er wordt ook over boeken gesproken. Of computerspellen. Het is fijn om met mensen te praten die in hetzelfde schuitje zitten.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)