Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen tentamen in het Mecc, maar thuis

Geen tentamen in het Mecc, maar thuis

“Eigenlijk al mijn vrienden hebben Maastricht verlaten”, zegt Hayden Bunn, tweedejaars European Law School. Hij heeft zelf ook nagedacht om terug te gaan naar de Verenigde Staten, maar besloot om te blijven. “In het begin was het onzeker hoe lang de universiteit dicht zou zijn. Om slechts twee of drie weken naar huis te gaan, vond ik zonde van het geld. Daarbij zou ik in quarantaine moeten als ik in de VS zou aankomen, bovendien ik wil mijn familie niet onnodig in gevaar brengen.”

Bunn spreekt zijn familie vaker dan normaal. “Ongeveer een uur per dag nu. Ze zijn ongerust, maar weten dat mijn situatie hier waarschijnlijk beter is dan in de VS. Nederland is al verder op de tijdlijn, waarschijnlijk ben ik er eerder vanaf.”

Bunn is faculteitsraadslid en heeft vanmiddag zijn eerste online raadvergadering. “Waarschijnlijk krijgen we een update van de decaan, maar verder staan er geen speciale punten op de agenda.” Er is dus ook een aantal zaken dat gewoon door lijkt te gaan.

Echt eenzame momenten zijn er nog niet geweest, zegt Bunn. “Ik ben tot dusverre nog druk met de studie. Volgende week heb ik een take home-examen. Een raar idee, twee weken geleden dacht ik nog dat ik een tentamen zou maken in het MECC. Ik ben niet ongerust dat het niet goed komt, maar het is wel spannend omdat het nieuw is.”

Tussen het studeren door leest Bunn, kijkt hij naar Netflix en maakt hij regelmatig wandelingetjes. “De omgeving van het fort vind ik een fijne plek. Daar is het rustig en kun je goed nadenken, de heftige veranderingen van de afgelopen week een plek geven. Het werkt als een meditatie voor me.” Ook belt hij regelmatig met vertrokken vrienden. “Ik telefoneer veel vaker dan voorheen. Een echt gesprek vind ik fijner dan op en neer appen."

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)