Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ondertussen elders in het land 5

Ondertussen elders in het land 5

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

Net als in Maastricht moeten ook in andere universiteitssteden studenten en medewerkers leren omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Observant maakt regelmatig een rondje langs de zusterbladen en deelt interessante artikelen.

Jasje-dasje achter de laptop
Studenten in Leiden laten zien dat je ook heel goed online kunt borrelen. In zusterblad Mare een artikel over hoe dat gaat. Verenigingsstudenten zitten jasje-dasje met een bordje eten en een drankje achter de laptop. Anderen kijken ‘samen’ een film via netflixparty.com. Studentenvereniging Quintus bouwt in het bekende computerspel Minecraft zelfs een replica van hun sociëteit.

Corona-reacties
Erasmusmagazine (Erasmus Universiteit in Rotterdam) interviewt een psycholoog over verschillende soorten reacties op het coronavirus. Ging je direct in strenge quarantaine of spreek je toch nog af en toe met vrienden af? Er zijn vier typen mensen, aldus de psycholoog. Van de rationele hamsteraar tot mensen die nu het hele huis vol hebben staan met wc-papier tot het ‘het is maar een griepje’-type. Welk type ben jij?

Digitale hoorcolleges van digibeten
In Groningen is er verbazing over het succes van online onderwijs, schrijft de Ukrant. De eerste digitale hoorcolleges zitten erop en zelfs zelfbenoemde digibeten vonden dat het “heel erg goed” is gegaan. Slapeloze nachten voor niets. Al is er een hindernis voor sommige docenten: “Normaal gesproken loop ik rond in de ruimte en maak ik grapjes, maar nu kun je gewoon niet op dezelfde manier communiceren.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)