Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Borrelen met het dispuut via Skype

Borrelen met het dispuut via Skype

Photographer:Fotograaf:

Archief Eline van Gorp

Eline van Gorp, tweedejaars geneeskundestudent, heeft sinds kort een nieuwe tutor. Haar vaste tutor is infectioloog in het lab en is momenteel te druk met de coronacrisis om de (online) onderwijsgroepen te leiden. Die gaan heel goed, zegt Van Gorp. “Er is gewoon een gespreksleider, een notulist: eigenlijk net zoals normaal.” Ook de hoorcolleges gaan goed. “We hebben de opnamen van vorig jaar gekregen.” De enige zorgpuntjes zijn de praktijkopdrachten en de tentamens. “Het is nog allemaal vaag wat we gaan doen. Moeten we de praktijkexamens volgend jaar inhalen? Dan wordt de studiedruk veel hoger. Kunnen we door naar jaar drie? Niemand wil natuurlijk studievertraging.”

Sinds twee weken is ze weer thuis bij haar ouders in Helmond. “Mijn studentenhuis was helemaal leeg, het werd een beetje eenzaam. Mijn vader heeft me opgehaald. Daarbij is het ook beter om niet in Maastricht te zijn, de verleiding om toch af te spreken is er dan niet.”

Haar bijbaan op de Maastrichtse weekmarkt gaat al een paar weken niet door. “Dat had ik niet verwacht. Gelukkig kan ik extra diensten draaien bij mijn andere bijbaan in het bejaardenhuis in Helmond. Ik werk daar als gastvrouw: ik zorg voor eten en drinken, en ik maak een praatje, speel bingo met ze. Ik hoor vandaag of ik misschien ook zorgtaken krijg. Dan help ik de mensen uit bed en verzorg ik ze.”

Van Gorp: “Ik heb me bij verschillende instanties, zoals bijvoorbeeld de GGD, aangemeld om te helpen.” Is het niet eng om te werken met mensen die misschien een gevaarlijk virus hebben? “Nee, ik vind het juist heel waardevol. Als ik goed oplet en me aan de voorzorgsmaatregelen houd, verwacht ik geen problemen.”

Ze heeft er tijd voor, want “het is erg rustig op sociaal vlak”, vertelt het Circumflex-lid.  Het verenigingsleven “ligt helemaal plat. Het pand is dicht, alle feestjes zijn afgelast.” Met haar dispuut probeert ze op woensdagavond te ‘borrelen’ via skype, “maar dat is nu even wat minder geworden.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)