Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ons appartement is te klein om daar 24/7 met zijn tweeën te zijn”

“Ons appartement is te klein om daar 24/7 met zijn tweeën te zijn”

Photographer:Fotograaf:

Archief Maren Slangen

Zonder dat ze het vooraf wist heeft Maren Slangen, masterstudent Public Policy & Human Development, haar laatste schriftelijke examen al erop zitten. “Ik zou er eigenlijk nog twee hebben, maar vanwege de coronacrisis heeft de opleiding besloten om er een online-mondeling en een thuisopdracht van te maken. Ik heb liever een schriftelijk tentamen, dan heb je meer bedenktijd, maar ik begrijp dat er iets anders is verzonnen. Ik heb het gevoel dat er keihard gewerkt wordt om voor iedereen de beste oplossing te vinden.”

Slangen heeft door het coronavirus wekelijks 28 tot 32 uur ‘over’. Ze is naast student ook gemeenteraadslid in Maastricht en dat ligt momenteel “min of meer stil. Fractievergaderingen gaan online wel door, maar informatierondes of debatten over zware onderwerpen zijn moeilijk online. Met 39 mensen debatteren in Microsoft Teams; ik weet niet of dat een praktisch is. Daardoor valt er ook veel voorbereidingswerk weg en afspraken met organisaties of burgers gaan nu ook meestal niet door.”

Een van de dingen die ze met die ‘extra uren’ doet is foto’s van vroeger inplakken bij haar vader in Berg en Dal, bij Nijmegen. “Die lagen al jaren in de kast. Het is fijn om dat samen met hem te doen. Dat zijn de mooie dingen van een crisistijd.”

Haar appartementje in Maastricht is momenteel onbewoond. Ze is of bij haar vader of bij haar schoonfamilie in Ulvenhout, een klein dorpje onder Breda. “Ik ben in deze tijd liever samen met mijn familie.” Een bijkomend voordeel is dat daar meer ruimte is, lacht ze. “Ik heb een hele leuke vriend, maar ik denk dat we knettergek worden als we 24/7 met elkaar in ons tweekamerappartement zouden moeten blijven.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant met een student om een idee te krijgen van het de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)