Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Het is stil in het studentenhuis van Lars van Laar

Het is stil in het studentenhuis van Lars van Laar

Photographer:Fotograaf:

Archief Lars van Laar

Het is rustig in het studentenhuis van Lars van Laar, tweedejaars psychologiestudent. “Normaal zijn we met twaalf, nu maar met vier. We doen boodschappen voor elkaar, zodat niet iedereen onnodig naar de supermarkt hoeft te gaan. Als het weer het toelaat zitten we in de namiddag vaak samen in de tuin, of we kijken een film. Als we elkaar even zat zijn, trekken we ons terug op onze kamer.”

Van Laar heeft de afgelopen twee weken “heel erg veel getelefoneerd”. Hij is voorzitter van de Maastrichtse boardsportstudentenvereniging Stoked (surfen, snowboarden, etc.). “April, mei en juni waren volledig volgeboekt met evenementen.” Bijvoorbeeld een biercantus voor tachtig personen. “Die kon eerst wel nog doorgaan omdat het minder dan honderd mensen waren; toen toch weer niet.”

Waar vooral veel tijd in heeft gezeten, is het cancelen van het surfkamp op Fuerteventura. Op 18 april zouden ze vertrekken. “We moesten contact leggen met het kamp, de vluchten annuleren, het vervoer van het vliegveld naar het kamp afzeggen, de leden zelf natuurlijk informeren en iedereen het geld terugstorten.”

“De leden vinden het jammer”, zegt Van Laar. “Maar iedereen begrijpt het.” Ook bij de organisatie is er teleurstelling. “We werken er hard voor om iets leuks neer te zetten, logisch dat het niet door kan gaan, maar het werk is allemaal voor niks geweest. Volgend jaar moet alles weer opnieuw geregeld worden.”

De meeste telefoontjes zitten er inmiddels op. “Het is nu vrij rustig.” Tijd die hij hard nodig heeft om te studeren. Zijn tentamens van deze periode zijn naar juni verplaatst. Dat betekent dat hij er nu vier heeft over twee maanden. “Daar maak ik me niet echt druk om; ik ben vooral bezorgd over mijn uitwisseling. Ik zou in september voor een half jaar naar Cyprus vertrekken; of dat doorgaat is nog maar de vraag.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant een student om een idee te krijgen van de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)