Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UCM-student: appartement is bijna leeg, huisgenoten zijn naar huis

UCM-student: appartement is bijna leeg, huisgenoten zijn naar huis

Photographer:Fotograaf:

Archief Elisabeth Hiller

Elisabeth Hiller, tweedejaars University College Maastricht, logeerde de afgelopen twee weken bij een studiegenoot in Den Haag. “Ze nodigde me uit zodat ik niet alleen hoefde te zijn als er een totale lockdown zou komen.” Dat lijkt niet het geval, dus deze week gaat ze weer terug naar haar appartement in Maastricht. Een leeg appartement, want haar Italiaanse en Duitse huisgenoten zijn allebei terug naar hun familie.

Hiller komt uit Ecuador en is in Nederland gebleven “omdat ik niet het risico wilde lopen dat ik mijn familie zou besmetten. Als ik het nog niet had, zou ik het in het vliegtuig kunnen oplopen. Ik denk dat dat momenteel ongeveer de minst veilige plaats op de wereld is. In Nederland voel ik me wel veilig. Als ik hier corona zou krijgen, weet ik dat ik in goede handen ben.”

“Mijn familie is bezorgd, maar weet ook dat ik hier waarschijnlijk beter af ben. Mijn drie broers, die ook in Europa wonen, mijn ouders en ik bellen om de dag. Vijftien minuten, met zijn zessen via Skype om elkaar op de hoogte te houden. Dat is leuk, dat deden we voorheen nooit. Het is een van de positieve dingen van de crisis.”

Ze mist haar volleybaltrainingen. “Ik trainde vijf keer per week: trainingen met mijn team en inloopsessies. Sport is heel belangrijk voor mijn mentale gezondheid. In Den Haag ben ik begonnen met hardlopen. Daar ben ik niet zo fan van, maar ik heb het nodig om af en toe alles eruit te zweten, om mijn gedachten te verzetten.”

De afgelopen studieperiode was rustig voor Hiller. Ze had een toets, maar die is verzet. De komende periode wordt drukker en dat brengt wat zorgen met zich mee. “Eind mei is de examenperiode en op hetzelfde moment moet ik verhuizen omdat mijn huisgenoten het contract hebben opgezegd. Ze blijven bij hun familie in het buitenland. Verhuizen en examens is geen goede combinatie, al heb ik goede hoop dat ik gemakkelijk een kamer vind nu veel studenten Maastricht hebben verlaten.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant een student om een idee te krijgen van de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)