Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Van Zuid-Afrikaanse woorden tot ‘een bak trekken’

Van Zuid-Afrikaanse woorden tot ‘een bak trekken’

Koko organiseert online pub quiz

“Voor wie er nog aan twijfelde; we houden echt 1,5 meter afstand van elkaar.” De twee jongens in smoking die de online Koko pub quiz gaan presenteren – omringd door Corona-bier, wc-rollen en borrelnootjes – pakken er een meetlint bij. “1,52 meter om precies te zijn.”

Het is woensdagavond 21.00 uur en ruim 150 mensen zitten klaar om mee te doen aan de eerste online activiteit die studentenvereniging Koko organiseert om “mensen op een leuke manier te stimuleren thuis te blijven”. Het presentatieduo op de sociëteit stelt de vragen via een YouTube livestream, de deelnemers kunnen antwoorden via de app Kahoot.

Na de onvermijdelijke technische problemen, gaat de quiz van start. De vragen zijn gevarieerd. Van ‘Welke Amerikaanse krant heeft als bijnaam The Old Grey Lady?’ (The New York Times) tot ‘Wat betekent het Zuid-Afrikaanse woord zweefteef?’ (Stewardess).

Regelmatig komt de top 5 in beeld. Er zijn vanavond ook prijzen te winnen. Een pak toiletpapier voor de derde plek, een suprise goodiebag voor de nummer twee en een doos Corona-bier voor de winnaar. Ook de deelnemer die het verste van Maastricht af zit, krijgt een prijs. Friesland en Hamburg zijn kanshebbers, maar zij worden voorbijgestreefd door iemand uit Cork.

Tussendoor is er tijd voor studentikoze grappen (‘Mark Rutte’ en ‘koning Willem-Alexander’ komen aan de telefoon) kijkersvragen en -opmerkingen. Studentenvereniging ASV Dizkartes uit Groningen wil de presentatoren “een bak zien trekken” (een fles bier in een keer leegdrinken). “Kan dat wel, zo live op YouTube?” Het kan. De biertjes gaan open en worden in twintig seconden achterovergeslagen. In de live-chat is niet iedereen onder de indruk. “Mijn oma zuipt sneller."

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)