Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Veranderende rol studentenverenigingen: contact houden en het moreel opkrikken

MAASTRICHT. Online borrelen, vragen van scholieren beantwoorden en elkaar uitdagen voor Instagramchallenges: nu alle activiteiten zijn afgezegd, proberen studentenverenigingen op allerlei manieren contact te houden met hun leden en de moed erin te houden. De verminderde activiteit heeft geen invloed op de bestuursbeurzen, laat Pascal Breuls, directeur van het Studenten Service Centrum, weten.​

Traditioneel is het voorjaar juist een periode met veel studentenactiviteiten. Een van de grotere evenementen die dit jaar niet doorgaat is het Us Leef Vruike studentenhockeytoernooi, normaal met Hemelvaart. Om het leed te verzachten dagen disputen elkaar nu op Instagram uit om een biertje of wijntje te drinken met een hockeystick. Je haakt de stick om het glas en brengt het dan voorzichtig aan de mond. Ook wordt er online geborreld op woensdagavond – de normale dispuutsavond – , organiseerde studentenvereniging Koko een digitale pub quiz en vraagt roeivereniging Saurus leden hun alternatieve sportactiviteiten te posten met de hashtag #ik....dusikroei.

Daarnaast is er ruimte voor serieuzere zaken. Scholieren kunnen bij de studentenverenigingen terecht voor vragen over studeren, wonen en leven in Maastricht. Ze worden dan gekoppeld aan een lid, dat hen van alle informatie kan voorzien. Ook proberen de verenigingen studenten te werven voor Crew against Corona, een organisatie die bijvoorbeeld boodschappen doet voor hulpbehoevenden en op kinderen van zorgverleners past.

“En verder werken we de administratie bij”, grinnikt Stan van Vleuten, voorzitter van Circumflex. “We werken nu gewoon vanuit thuis, maar uiteindelijk zullen onze taken natuurlijk wel minder worden.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)