Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tentamen pas in juni

Tentamen pas in juni

Photographer:Fotograaf:

Archief Victoria Ebert

Victoria Ebert, tweedejaars psychologie, is “teruggekeerd naar haar kindertijd”, vertelt ze lachend via Skype. Ze is terug in het huis op de wijngaard van haar vader, waar ze tot 2011 woonde. “Daarna ben ik naar school geweest in het buitenland en heb ik bij mijn moeder gewoond in Berlijn.”

Ook Duitsland ligt grotendeels stil, maar de wijnproductie gaat gewoon door, vertelt Ebert. “Afgelopen week heb ik geholpen met het bottelen van de wijn. Dan komt er iemand met een grote machine. Aan de ene kant gaan de lege flessen erin, daar heb ik mee geholpen, en aan de andere kant komen er volle flessen met een kurk uit. In totaal hebben we er 18 duizend gevuld. Iedereen probeerde contact te vermijden en droeg mondkapjes en handschoenen.”

Afgelopen dinsdag had Ebert eigenlijk een tentamen, maar dat is verschoven naar juni. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. “Ik vind het moeilijk om me te motiveren als ik niet precies weet waarvoor ik studeer. Essays met deadlines schrijf ik wel.”

Ebert spendeert zo’n vier uur per dag in het bos. Om met de hond te wandelen of om met haar vader de lokplaatsen voor wilde dieren klaar te maken. Ebert is namelijk jager. “We jagen op reeën en wilde zwijnen.” Haar jachtvergunning heeft ze al jaren. Daar komt veel bij kijken, legt ze uit. “Je moet oefenen met wapens, maar het is vooral heel veel theorie. Je moet alles weten over de wet op dit gebied, over wapens, over dieren, hoe ze schoongemaakt moeten worden, wanneer er precies gejaagd mag worden en waarop, en nog veel meer. Ik denk dat ik meer voor mijn vergunning heb gestudeerd dan voor mijn eindexamens van de middelbare school.”

Het is niet schieten voor de lol, benadrukt Ebers. “We beschermen het land van boeren en beheren dierenpopulaties in het bos. Daarbij is dit de meest verantwoorde manier van vleesproductie. Er komen geen hormonen of antibiotica aan te pas en het vlees hoeft niet kilometers verplaatst te worden voor het gegeten wordt. Het is het meest CO2-vriendelijke vlees dat er is.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant een student om een idee te krijgen van de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)