Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Gelukkig kon ik de maand voor de lockdown twee keer zoveel werken"

"Gelukkig kon ik de maand voor de lockdown twee keer zoveel werken"

Videoserie Zwart zaad

De lente is gearriveerd, vol mooie zonnige dagen, maar we zitten nog steeds in quarantaine en proberen de verspreiding van het virus te vertragen. Restaurants en cafes zijn nog altijd gesloten en studenten hebben nog steeds moeite om rond te komen. In deze video Michael Keith, een derdejaars student Arts and Culture aan de Faculty of Arts and Social sciences, die een onzekere toekomst tegemoet gaat.

Keith heeft relatief geluk; hij heeft genoeg uren gewerkt om zijn huur en andere noodzakelijke dingen deze maand te betalen. Maar ook hij wordt geconfronteerd met onzekerheid over de komende maanden; hoe lang zullen deze maatregelen duren. "Studenten verdienen niet veel omdat we niet veel tijd hebben om te werken."

“De universiteit heeft het heel goed gedaan qua informatioeverstrekking. Ze houdt ons goed op de hoogte van datgene wat de regering heeft aanbevolen op het gebied van quarantaine en zelfisolatie”, zegt hij, maar hij zou wat meer informatie willen over de rechten van studenten als het gaat om werknemersvergoeding.

Interview door Stella Theocharidou, montage door Sophie Pieters​​

Vanwege de coronacrisis hebben restaurants en cafés hun deuren gesloten, waardoor veel mensen zonder werk zitten. Hoe gaat het met Maastrichtse studenten die zichzelf onderhouden en een nul-urencontract hebben? Ze doen hun verhaal in deze serie video interviews.​

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)