Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Het geloof geeft me vertrouwen dat het goed komt”

“Het geloof geeft me vertrouwen dat het goed komt”

Photographer:Fotograaf:

Archief Leonie Frissen

Rechtenstudent Leonie Frissen woont in het studentenhuis boven de sociëteit van Lux ad Mosam, de christelijke studentenvereniging van Maastricht. Hoewel veel studentenhuizen in Maastricht leeg staan, is dat van Frissen nog nagenoeg vol. “Normaal gesproken wonen we hier met elf, maar er zijn er nu nog acht.”

Met acht man 24 uur per dag op elkaars lip zitten. Hoe gaat dat? “Soms kost het iets meer moeite om niet geïrriteerd te raken, maar het gaat goed”, lacht Frissen. “Het is een groot huis met een chill dakterras. We hebben een routine ontwikkeld. Tussen acht en half negen ontbijten we met zijn allen en daarna gaat iedereen aan de slag voor de studie. Of chillen natuurlijk, haha. Om half elf hebben we een theepauze, om een uur lunch, om vier uur nog een koffiepauze en ’s avonds eten we samen.” Als ze alleen willen zijn, trekken ze zich terug op hun kamer.

Binnen het huis zijn er geen strenge afstandsregels, zegt Frissen. “Maar als we naar buiten gaan en in het enkele geval dat er iemand op bezoek komt, dan houden we anderhalve meter afstand.” Daarnaast heeft het huis de ongeschreven regel “dat we niet met meer dan twee mensen tegelijk over straat gaan.”

Afgelopen maandag had Frissen een take home exam en dat was “eigenlijk niet heel anders dan normaal. Je krijgt een word-document met vragen, je typt de antwoorden erbij en stuurt het terug.” Wat wel heel anders zal worden: de oefenrechtbank van het komende blok, ook dat moet nu online. “Wel jammer, je mist het gevoel en de sfeer van de rechtbank, maar het is niet anders.”

Welke rol speelt haar geloof in deze tijd? “Het biedt zekerheid, vertrouwen dat het goedkomt en dat we hier samen doorheen komen. Het geloof spoort me aan om extra te letten op de mensen om me heen. Mijn zus en ik hebben bijvoorbeeld afgesproken om elke week met onze oma te bellen of een kaartje te sturen.” De vereniging is nauw betrokken bij het Leger des Heils. “Het vrijwilligerswerk op locatie ligt nu even stil, maar als het goed is krijgen we vanaf komende vrijdag hulpaanvragen van hen door die ze zelf niet kunnen opvangen.  Dat zijn bijvoorbeeld dingen als boodschappen doen voor ouderen.”

Hoe zijn deze corona-tijden voor studenten? Wat betekent het voor hun studie en hun leven daarbuiten? Elke dag spreekt Observant een student om een idee te krijgen van de impact van het virus.

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)