Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Aantal UM-studenten dat vastzit in buitenland neemt af

MAASTRICHT. Er zijn vandaag (9 april) nog 24 Maastrichtse studenten die vastzitten in het buitenland en terug naar huis willen. Het gaat om studenten die op uitwisseling zijn buiten Europa. Vorige week woensdag ging het nog om 36 mensen.

De universiteit probeert deze studenten te helpen om terug te keren, zei collegevoorzitter Martin Paul afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de universiteitsraad. “We spreken de studenten regelmatig en we helpen bijvoorbeeld met het contact leggen met de ambassade.”

Sinds afgelopen woensdag zijn er vijftien studenten teruggekeerd, laat interim-woordvoerder Fons Elbersen weten. De meesten zaten in Singapore (negen). Verder kwamen er studenten terug uit Peru, Taiwan, Chili, Thailand en Rwanda. Maar 36 (de studenten die vorige week terug wilden) min vijftien is geen 24 (het aantal dat nu nog terug wil)? Elbersen: ”De situaties in landen kunnen veranderen, waardoor studenten uiteindelijk toch terug willen keren. Die cijfers veranderen dagelijks.” De mensen die nu wachten op een terugreis, verblijven hoofdzakelijk in Australië en Nieuw-Zeeland (zeven), Singapore (vijf) en Zuid-Afrika (zeven). Elbersen: “Morgen komen twee studenten uit Zuid-Afrika terug.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)