Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Coronavirus: merendeel cursussen Summerschool gaat niet door

MAASTRICHT. Het merendeel van de 55 cursussen van de Maastricht Summerschool vervalt deze zomer vanwege de coronacrisis. Een selectie van achttien cursussen die ook online goed tot hun recht komen, gaat wel door. Als er tenminste voldoende aanmeldingen zijn.

De Maastricht Summerschool, opgericht in 2012, zou in juli en augustus op verschillende universiteitslocaties haar deuren weer openen. Het gaat om een, twee- of meerweekse cursussen op het gebied van bijvoorbeeld dataanalyse, klimaatverandering, economie, het brein, Europa of leiderschap. Dit alles voor studenten en andere belangstellenden uit binnen- en buitenland. De voertaal is Engels, op de Nederlandstalige cursus van Observant, Journalistiek en Effectief Schrijven, na. Studenten krijgen er studiepunten voor. Voor een aantal is het een mooie manier om nog ontbrekende punten binnen te halen.

Het coronavirus gooit nu roet in het eten. Het is onduidelijk of deelnemers en docenten straks op een veilige manier aan een gewone onderwijsgroep kunnen deelnemen. Los daarvan liepen de aanmeldingen niet hard, vertelt Annemarijn Weber van de Summerschool. Veel grenzen zijn dicht, studenten aarzelen om zich in te schrijven, weten niet of ze straks wel kunnen of willen reizen. In overleg met de docenten is besloten om alleen de cursussen die ook online goed tot hun recht komen door te laten gaan. De tweeweekse cursus van Observant hoort daar niet bij: lijfelijke aanwezigheid is daar essentieel. Er wordt nu nagedacht over de mogelijkheid om een Winterschool te organiseren.

De prijzen van het online-aanbod zijn aangepast, dat wil zeggen verlaagd. Verder zal er in de planning zoveel mogelijk rekening worden gehouden met deelnemers die in andere tijdzones verblijven.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)